avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... esteconstitutional
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

esteconstitutional

Primaria unei localitati sa invoce art. din Legea Codului civil Monitorul Oficial 511/24.o7.2009:">:">:">
Cel mai recent răspuns: antonroja , utilizator 22:57, 8 Ianuarie 2010
Noul Cod Civil (Legea nr.287/2009) nu a intrat inca in vigoare.
Teoretic,este de asteptat sa intre in vigoare anul viitor.
Asa ca nu cred ca Primaria poate invoca articole dintr-o lege care nu este inca aplicabila (nu este in vigoare).;)
Notiunea de constitutionalitate acopera urmatoarea ipoteza: apare o norma, o hotarare, o ordonanta, se promulga (posibil), se publica si intra in vigoare. O aplicam. Si constatam in momentul in care o aplicam ca o anumita prevedere din ea suna... cam neconstitutional, adica incalca vreunul dintre articolele Constitutiei Romaniei. Actionam in consecinta, nu mai intru in detalii.
Ipoteza dumneavoastra, a primariei care invoca legea neintrata in vigoare, nu este as zice neaparat de constitutionalitate ori ba. Mai curand de... las asa, niste puncte, puncte. Iara daca o invoca, cum o invoca? Pe vorbe? Ori print-un act administrativ emis de domniile lor. Ca atuncea situatiunea ar fi de anulabilitate ori nulitate iara nu de constitutionalitate.
Somn usor primarului, wkd bun!
Am o idee! Daca tot aveti raspunsul primariei si acesta este in forma scrisa si poarta o semnatura si stampila cred, de ce nu va adresati cu plangere penala impotriva functionarului care a debitat asemenea ineptii, avand pretentii civile de despagubire, pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, neglijenta in serviciu. Functionarul primariei este totusi un functionar public. Si sa vazi daca mai este si femeie, oase rupte de la barbata-sau cand s-o trezi cu plangerea penala si chemata pe la politie.
Asta asa, ca sa mai invete carte, ca alta responsabilitate nu au. Sunt platiti din banii nostri pentru raspunsuri de tot rasul si ca sa puna oamenii pe drumuri. Altceva mai stiu? Mai bine sa ii invatam noi!
Ideea este superba si chiar anticipata de mine prin adresa scrisa catre primarie si taman azi mi au trimis raspuns in termen de 30 zile Stamilat semnat si prin posta:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am câștigat împotriva primăriei pe l544/2001 în recurs la curtea de apel, cum pun în executare hotărârea? Andr@ Andr@ Am câștigat o speță pe L544/2001 a liberului acces la informațiile de interes public, atât în primă instanță, cât și la Curtea de Apel, cum pun în ... (vezi toată discuția)
Cerere neconstitutionalitate popescu-sorin popescu-sorin Avand condamnare definitiva data de ICCJ acum as dori sa invoc la Curtea Constitutionala neconstitutionalitatea unui art din codul penal. Se poate sa invoc ... (vezi toată discuția)
Nesoluționarea cererii pe l544/2001 de către funcționarul responsabil cu difuzarea informațiilor publice = abuz/neglijență în serviciu? Andr@ Andr@ Nesoluționarea cererii pe L544/2001 de către funcționarul public responsabil cu difuzarea informațiilor publice poate constitui infracțiunea de abuz în ... (vezi toată discuția)