avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am cumparat un apartament nou acum trei ani la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am cumparat un apartament nou acum trei ani la mansarda, et.3 ...

Am cumparat un apartament nou acum trei ani la mansarda, et.3 , vecinul de sub noi a taiat din acoperis vreo 15cm si din dreptul nostru ca nu-i intrau termopanele de la balcon, l-a carpit de vreo trei ori si a montat cam 6mp tepi metalici (pasarile nu stateau oricum pentru ca acoperisul are panta mare) in fata geamului nostru (ne scade si valoarea la apartament, cine ar cumpara cu 6mp tepi la geam). Ferestrele de la et.3, 4 sunt spre strada si pot fi folosite la evacuare in caz de urgenta. Pe singura scara a blocului a amplasat la et.2 un dulap metalic mare (in care cred ca depozita chimicale, o parte le-a dus la o vecina de la case, la gradina, o parte le-a mutat in masina distrigazului) si de cate ori foloseste centrala miroase a gaze (el fiind colaborator pfa la distrigaz desi intelesesem ca nu mai are autorizatie din 2017) Din balcon, de cate ori il spala, se scurge o substanta ruginie care a uscat doua randuri de chiparosi in ghivece, are obiceiul sa dea cu cantitati mari de insecticid iar pe canalizare arunca cu chimicale de ne ustura ochii. Are obiceiul sa bea in fata usii de la intrare si sa vorbeasca tare in balcon. Scoate furtunul si uda din balcon de la etajul 2, inclusiv peretii, perioada in care nu poti intra in bloc. Interfonul a mers decat o zi, apoi banuiesc ca el a rupt yala de la poarta, yala de la usa de la intrare, anuntandu-ne ca strange el bani sa punem alt interfon, sa dam vreo 300 de apartament. S-a facut ca greseste usa , ne-a fortat yala care s-a blocat, de a trebuit a doua zi sa o schimb. Intre timp ne injura printre dinti. Am sesizat pana acum la politie dulapul, tepii din fata geamului si cele doua placute cu parcarea interzisa puse de el pe gardul blocului. Facea sistematic scandal in primii doi ani cu o vecina de la parter care a decedat, iar acum ne-a luat pe noi in vizor. (cel mai ciudat a fost ca dupa ce a fost luata de cei de la SMURD, el a iesit in noapte in strada razand cu vecinii de la case). A anuntat ca rezolva el si o sa ia curtea, unde e cesionata decat trecerea noastra, mansarda de la patru, care e deocamdata in proprietatea dezvoltatorului, si ca nu va mai pune picior de furnizor de servicii in bloc (reparatori sau cei care aduc pachetele, deja cei de la Fancurier parcheaza mai departe). Ne-a impiedicat sa angajam femeie de servici iar pentru contractul cu apa se opune sa ne facem individual.
Sa nu mai spun ca atunci cand a facut modificari in apartamentul lui, cred ca a afectat si zidul de rezistenta de la strada, fapt care ne-ar putea anula asigurarile pe locuinte). Vrea sa demoleze din rondul de flori sa mute containerele, sa-si mareasca balconul cat toata cladirea, ingreunand zidul de rezistenta. Minte tot timpul, minte si prin omisiune, cum a fost cazul cand ni s-a oferit posibilitatea de mentenanta de la dezvoltator, i s-a spus lui sa ne transmita, ceea ce nu a facut. Lumina pe scari nu mai functioneaza inainte de 25 aprilie, am comunicat la vecini si celei care se ocupa din partea dezvoltatorului de noi, desi, cea care cred ca e sotia lui, ar lucra contabila la dezvoltator si nu a anuntat, Cand vorbesc cu sotul incepe sa bata in pereti, desi vorbim de obicei dupa ora 17:00. Am cautat sa ne mutam, dar preturile la apartamente s-au marit, apartamentul e bun si aproape de unde lucreaza fiica. Suntem 10 apartamente, majoritatea de frica sau pentru ca nu sunt ei luati in obiectiv, nu spun nimic. Am inteles ca a venit din sectorul 5, unde a avut reclamatii peste reclamatii. Nu stiu ce putem face.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:01, 26 August 2021
La nivelul imobilului este constituita asociatie de proprietari?
In topicul dv comunicati o situatie cu mai multe probleme distincte -fiecare dintre acestea putand fi separat solutionate
"a taiat din acoperis vreo 15cm"
Nici un locatar nu detine competenta sa execute modificari la partea comuna de constructii si de instalatii fara parcurgerea procedurii de autorizare
"Pe singura scara a blocului a amplasat la et.2 un dulap metalic mare (in care cred ca depozita chimicale, "
ISU nu permite depozitarea de bunuri cu risc in partea comuna de imobil de locuit in comun
Sesizati oficial ISU
"Ne-a impiedicat sa angajam femeie de servici iar pentru contractul cu apa se opune sa ne facem individual"
Constituiti asociatie de proprietari,hotararile urmand sa fie luate cu votul majoritatii participantilor la adunarea generala.
"Vrea sa demoleze din rondul de flori sa mute containerele, sa-si mareasca balconul cat toata cladirea, ingreunand zidul de rezistenta."
Daca vecinul demareaza interesul sau,sesizati oficial serviciul urbanism din primarie,directia corp control,inspectoratul de stat in constructii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul constructor , cica specialist gaze-canal, in varsta , ... DidonaDijmarescu DidonaDijmarescu Vecinul constructor , cica specialist gaze-canal, in varsta , de sub noi, dupa ani de denigrari, hartuiri, amenintari la adresa noastra , sub pretexte ... (vezi toată discuția)
Afectare iluminare naturala in spatiu proprietate comuna in bloc UnQTom UnQTom Buna ziua. Am o situatie la care nu stiu unde se specifica in clar raspunsul. Intr-un bloc de locuinte un perete vitrat al casei scarilor este, pe exterior ... (vezi toată discuția)
Balcon construit, bun comun/proprietate popikanu popikanu buna ziua,am solicitat primariei concesionarea unei suprafete de 8 mp in vederea construirii unui balcon(locuind la parter),dupa indelungi tergiversari,am fost ... (vezi toată discuția)