avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane ...

Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane și am solicitat montarea unui pervaz/streașină la tâmplăria termopan. Băiatul de la showroom a făcut o comandă pentru acea streașină din aluminiu că nu aveau la firmă, dar după ce am așteptat vreo lună am renunțat întrucât am hotărât să punem rulouri și acea streașină nu își mai avea rostul. La acel moment nu am plătit nimic .Anul trecut am fost sunat de același băiat de la firmă să-mi spună că am o restanță de 300 lei la ei (atât costa piesa din aluminiu). I-am spus că nu am nicio restanță pentru că nu am cumpărat nimic, nu a venit nimeni să îmi monteze streașina. A părut că înțelege despre ce e vorba dar că să mă duc totuși la el să rezolvăm. Neavând ce să rezolv, nu m-am mai dus. Zilele trecute am fost sunat iar cu aceeași problemă. De data asta m-am dus la el să văd ce și cum. Mi-a zis că a verificat și că într-adevăr nu a fost nimeni la mine la montaj și că nu am mai achiziționat acel pervaz, dar că trebuie să îmi facă o factură cu minus că așa se face . El zice că mi-a făcut o factură atunci deși eu nu am plătit nimic, factură de care eu nu știu nimic. L-am întrebat de ce mi-a făcut factură dacă nu am plătit și mi-a zis că așa se face că plata o făceam la echipa care venea să o monteze. Adică deși nu am plătit nimic, el mi-a făcut o factură ....
Problema este că nu știu dacă să am încredere în acea factură cu minus, pentru ce să-i dau datele mele (CNP) personale dacă nu am cumpărat nimic până la urmă ?
Nu cumva cu acea factură pe minus mă leg la cap fără să mă doară ?
Care este procedura în cazul ăsta ?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 11:44, 26 August 2021
ce date au folosit cand au folosit cand au facturat in urma cu 2 ani
Au folosit datele pe care le aveau în calculator de la comenzi anterioare

magiccom a scris:

ce date au folosit cand au folosit cand au facturat in urma cu 2 ani

Bună ziua,

Dacă la momentul emiterii comenzii privind achiziția bunului în discuție s-a emis factură fiscală, factură pe care nu o veți plăti de vreme ce nu s-a livrat bunul, este normal să emită o factură storno de aceeași valoare pentru a șterge din contabilitate obligația dvs. de plată.


Valentin Flueraru a scris:

Bună ziua,

Dacă la momentul emiterii comenzii privind achiziția bunului în discuție s-a emis factură fiscală, factură pe care nu o veți plăti de vreme ce nu s-a livrat bunul, este normal să emită o factură storno de aceeași valoare pentru a șterge din contabilitate obligația dvs. de plată.


De ce este nevoie de CNP-ul meu de vreme ce la emiterea facturii nu a fost nevoie? Stornarea facturii nu se poate face fără prezența mea ? Mulțumesc
Daca au CNP pe factura pt persoana fizica este mai usor de declarat la ANAF dar se poate da doar adresa, nu vad cu ce va poate afecta pe dvs o factura de storno, probabil este nevoie de dumneavoastra pt a clarifica situatia, iar daca nu aveti prima factura puteti solicita o copie.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane ... trasor trasor Bună ziua, în urmă cu 2 ani am fost la o firmă de termopane și am solicitat montarea unui pervaz/streașină la tâmplăria termopan. Băiatul de la ... (vezi toată discuția)
Eroare bilant 30.06.2011 demiankiki demiankiki Buna ziua Saptamana trecuta am depus bilantul si azi m-au sunat de la finante sa ma anunte ca s-a prelucrat bilantul depus dar cu ... (vezi toată discuția)
Neexecutare completă a lucrărilor de renovare de către o firmă MihaOffice MihaOffice Bună ziua, am renovat un apartament vechi cu o firmă de tip SRL. Nu s-au făcut modificări de compartimentare, spart pereți. S-a inlocuit faianta, gresia ... (vezi toată discuția)