avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Am inchiriat un apartament pe numele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Am inchiriat un apartament pe numele firmei. Daca ...

Buna seara. Am inchiriat un apartament pe numele firmei. Daca efectuez plata intretinerii on line, Administratia de locatari trebuie sa mi emita dovada platii sau nu? In plus am solicitat sa fac plata doar la intretinere, nu si la fondul de reparatii care revin proprietarului. Au refuzat sa mi incaseze intretinerea pe motiv" ori platesti tot ori nimic ". Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 20:36, 27 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti reclamatie scrisa la presedintele de asociatie, conform art. 28 din legea 196/2018, administratorul e doar un angajat.
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va dea proprietarul banii și sa plătiți separat cu chitanță separată.
Doar întreținerea trebuie sa o plătiți.
Faceți plata prin banca dacă refuza ca sa nu mai pierdeți timpul.
Tocmai, ereau impreuna si presedintele si administratora. Au refuzat banii de intretinere cu motiv sa platesc si fond de reparatii.

latka a scris:

Faceti reclamatie scrisa la presedintele de asociatie, conform art. 28 din legea 196/2018, administratorul e doar un angajat.
[ link extern ]

A facut chitanta separata la cererea mea fata de lunile trecute, cand am dat banii mi a spus nu. Ori platesti tot ori nimic. Eu voi face plata prin banca dar chitanta trebuie sa mi o dea, corect? Este dovada platii.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Sa va dea proprietarul banii și sa plătiți separat cu chitanță separată.
Doar întreținerea trebuie sa o plătiți.
Faceți plata prin banca dacă refuza ca sa nu mai pierdeți timpul.

Au refuzat banii de intretinere cu motiv sa platesc si fond de reparatii.

Este abuz din patea celor 2 reprezentanti ai asociatiei de proprietari
Pentru a face dovada concreta a abuzului, reprezentantilor asociatiei de proprietari,comunicati cote lunare de intretinere prin mandat postal cu confirmare de primire
Asociatia de proprietari are aobligatia,pentru a preveni restrictii in furnizarea utilitatilor sau prestarii serviciilor,sa incaseze orice suma avansata in contul cotelor lunare de intretinere
In cazul contractelor de locatiune exista obligatii care revin exclusiv locatorului si altele locatarului
Fondurile constituite la nivelul asociatiilor de proprietari intra in responsabilitatea exclusiva a proprietarului

Alte discuții în legătură

Chitanță pentru fondul de rulment tiru melania tiru melania La o asociatie de proprietari sa hotarat retinerea fondului de rulment in rate ( 5 lei) lunar pe lista cu cheltuielile lunare ( in medie sunt cam 12 luni de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere prin mandat postal simonadevald simonadevald buna ziua,am urmatoarea situatie: -presedintele asoc de proprietari a refuzat incasarea intretinerii pe luna martie,conditionand locatarii sa achite din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in urma cu cativa ani a fost aplasat un mash publicitar ... SoniaIacob SoniaIacob Buna ziua, in urma cu cativa ani a fost aplasat un mash publicitar pe peretele blocului. El nu trece pe la fereastra mea si nu am avut nimic de comentat. ... (vezi toată discuția)