avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Pe blocul unde locuiesc s au instalat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Pe blocul unde locuiesc s au instalat antene gsm in ...

Buna ziua! Pe blocul unde locuiesc s au instalat antene gsm in urma incheierii unui contract intre locatarii blocului reprezentati de Asociatia de proprietari si firma de telefonie. Locatarii au semnat ,inclusiv cei de la ultimul etaj. Dna administrator si domnul presedinte al asociatiei sustin ca banii proveniți in urma contractului apartin si celorlalte blocuri din asociatie. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:52, 28 August 2021
Banii din contract trebuie, conform legii, să intre în fondul de reparații. Dar pentru ca acoperișul blocului dvs. e proprietate comună exclusivă, acea sumă trebuie folosită exclusiv pentru reparațiile din blocul dvs.

latka a scris:

Banii din contract trebuie, conform legii, să intre în fondul de reparații. Dar pentru ca acoperișul blocului dvs. e proprietate comună exclusivă, acea sumă trebuie folosită exclusiv pentru reparațiile din blocul dvs.

Va multumesc!

latka a scris:

Dansii insista sa le aratam unde spune legea ca trebuie sa i folosim doar pt reparatiile din blocul nostru si cum legea nu spune,,ce putem face? Va multumesc!
Nu așa se judeca problema, deoarece:
1. Pentru acel contract au votat doar proprietarii din acel bloc.
2. Dacă ar fi să reparati acoperișul de pe bloc, doar proprietarii din acel bloc ar suporta cheltuielile, fiind proprietate comună exclusivă, conform art
654 alin 2.din codul civil.
Din corelarea acestor doua rezulta ceea ce am afirmat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montarea antenelor gsm pe bloc Maciuca Maciuca Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc alcatuit din cinci scari. Vecinii de pe scara mea(E) DORESC MONTAREA antenelor GSM DEASUPRA noastra. Nu au primit semnaturile ... (vezi toată discuția)
Veniturile asociatiei de propietari Decebal22 Decebal22 Buna ziua, Sunt membru într-o asociație de proprietari. Asociația de proprietari are contract de închiriere cu o firma de telefonie pentru o antena GSM. ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am 2 întrebări referitoare la spațiile comune ... Maria2934 Maria2934 Buna seara! Am 2 întrebări referitoare la spațiile comune ale unui bloc. 1. La ultimele etaje construcția este efectuată in regim retras iar ... (vezi toată discuția)