avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier fără asigurare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier fără asigurare

Bună ziua. Sunt victima unui accident de mașină alături de soț și copil 3 ani. Vinovatul nu are asigurare RCA nici casco, a fost găsit și cu alcoolemie și fuga de la locul accidentului. Am 2 întrebări. În ziua accidentului după constatarea celor din ambulanta am scăpat cu răni ușoare toți trei, eu și soțul refuzând transportul la spital imediat acceptând doar pt copil investigații suplimentare și transport de urgenta pe loc la pediatrie. Cei de la ambulanta au zis ca putem merge a doua zi și noi (eu și sotul) pentru investigari și nu sunt probleme. Încercăm sa recuperam daune materiale și morale în urma accidentului dar de la inml ni s a spus ca politia trebuie sa facă adresa către ei prin care se emit certificate medico legale. Politia refuza acest lucru cu scuza ca nu avem nimic și nu am pățit nimic și ca în ziua accidentului am refuzat transportul la spital cu ambulanta ( eu am ales sa fiu însoțitor pt copil iar soțul soțul rămas la locul accidentului pt constatare cu politia). Care este cadrul legal prin care putem obține aceste certificate medico legale măcar pentru copil. A doua întrebare. Se poate da în judecata vinovatul accidentului pentru daune morale și materiale ? Menționez ca încercăm momentan analiza dosarului de dauna prin cei de la BAAR. MULTUMESC
Ati solicitat in scris ? Daca vi s-a raspuns, depuneti plangere la procuror impotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală, conf. art. 336 c.p.p. si urm.
Nu am solicitat în scris. Am vorbit doar cu polițistul care se ocupa de caz și a zis ca nu are ce sa fac. Solicitarea în scris către cine se face ? Încă nu s-a deschis Dosar sau proces, nu s-a stabilit un procuror care se se ocupe de caz . Ar trebui sa începem noi aceste proceduri ? Sa ne luam un avocat? Mulțumesc
Daca aveti posibilitatea, angajati-va avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost accidentată pe trecerea de pietoni. doresc daune morale, cum să procedez? m_mindru m_mindru Am fost accidentata pe trecerea de pietoni. Doresc daune morale pentru vatamare corporala picior in ghips si partea stanga vatamata mai putin. Cum sa procedez? (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal laviniastefania laviniastefania Am rugamintea sa imi comunicati unde pot contesta un certificat medico-legal eliberat pentru o persoana implicata intr-un accident rutier cu victime. In urma ... (vezi toată discuția)
Solicitare daune morale si materiale in urma unui accident rutier dacrys dacrys In data de 30 martie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier impreuna cu sotia si cei doi copii minori dupa ce in fata noastra, perpendicular pe sensul ... (vezi toată discuția)