avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor. Sunt insarcinata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor. Sunt insarcinata in luna ...

Buna ziua. Am nevoie de putin ajutor.
Sunt insarcinata in luna a 2-a, sunt angajata si mi-am deschis recent un PFA. In ultimii doi ani o sa am, pana la data nasterii, 12 luni cumulate ca salariata. As vrea sa ma asigur daca:
- Indemnizatia de maternitate va constitui in 85% din salariu + venit PFA + contracte de cedare de drepturi de autor
- E nevoie sa platesc CAS si CASS de 2 ori, o data platit de catre angajator si o data de mine, pentru PFA? (veniturile vor depasi 12 salarii minime brute/an) Daca da, ce valoare voi plati pt CAS si CASS pt PFA?
- Luand in calcul sarcina si intreruperea muncii incepand cu anul viitor, daca veniturile din pfa - cheltuieli deductibile nu depasesc 12 salarii minie brute pana la finele anului 2021, pot alege sa nu platesc deloc CAS si CASS pt PFA, corect?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
Fotosensibila, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 28 August 2021
Indemnizatia de maternitate - pre si postnatal- va constitui in 85% din salariu.

Pentru veniturile in calitate de PFA si contracte de cedare de drepturi de autor aveti incheiate contracte de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate încheiate cu casele de asigurări de sănătate ? - adica ,platiti cota de 1% pentru asigurarea pentru concedii și indemnizații ?

Indemnizatia pentru CCC va constitui in 85% din salariu + venit PFA + contracte de cedare de drepturi de autor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfi + cm malina19 malina19 buna ziua,am o problema mare. nu sunt de profesie contabil si nu ma lamureste nimeni. am un PFI (persoana fizica independenta) de un an. lucrez si cu ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate pfa dar si angajat... dariax dariax Am citit cat am putut in legatura cu acest subiect insa cateva intrebari au ramas, rog respectuos pe cei care se pricep sa-mi dea un raspuns la intrebarile ... (vezi toată discuția)