avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Omitere trecere în cartea de muncă a lunilor lucrate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Omitere trecere în cartea de muncă a lunilor lucrate în armată

Bună ziua,

O cunoștiință a lucrat pe perioada armatei într-o întreprindere minieră. Perioada respectivă începe din 1982 și are o durată de aproape 18 luni. La vremea respectivă i-a fost eliberată o adeverință de către Ministerul Apărării Naționale în care este specificată perioadă de muncă cât și grupa (grupa I de muncă).

Persoana respectivă a aflat recent că s-a omis trecerea în cartea de muncă a perioadei și a grupei de muncă de atunci, și nu poate folosi datele acestea pentru completarea dosarului de pensie. A fost recent la centrul militar de care a aparținut și i-a fost dată o adeverință care confirmă perioada și grupa de muncă de atunci.

Întrebarea este următoarea: ce demers trebuie făcut astfel încât perioada respectivă să poată fi trecută în cartea de muncă și astfel să fie folosită în completarea dosarului de pensie?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 29 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incepan cu 01.01.021 nu se mai fac inregistrari in carnetul de munca .... perioada respectiva o va dovedi cu acea adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiaza de incadrarea in grupele i si ii sabouelena sabouelena Soțul meu a lucrat la Intreprinderea Mecanică de Mașini și Utilaje Miniere Baia Mare în ani 1980-1982 ca lăcătuș montator utilaj minier,și a ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare dodoambra dodoambra Buna ziua, Am 62 de ani inpliniti in octombrie 2013 (nascut in 1951) Sunt angajat din 1977 septembrie ca inginer. Repartitia am avut-o la o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)
Armata se trece in cm lise lise Buna ziua .in anul 1989 cand am terminat scoala profesionala am reusit ca sa imi fac somaj. dupa ce am terminat somajul dupa vreo 5 lunii am mers in armata.da ... (vezi toată discuția)