avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copiilor Bună ziua, Va rog sa ma ajutați ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copiilor Bună ziua, Va rog sa ma ajutați cu o informație Soția a plecat ...

Bună ziua,
Va rog sa ma ajutați cu o informație
Soția a plecat de acasă ,a părăsit domiciliul implicit copii,de 9 ani respectiv 13 ani.Doresc sa rămână copii în custodia mea ,cum as putea sa procedez? Poate sa rămână copii cu mine atât timp cât ei refuza sa aibă o legătură cu mama lor?
Mulțumesc frumos!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutia e una ampla si nu pot aprecia cat aveti castig de cauza sau nu, insa calea de urmat este o actiune in instanta concomitent cu divortul sau separat de acesta in care sa solicitati exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti de catre dvs, precum si stabilirea locuintei minorilor la dvs.

Indiferent daca castigati sau nu, trebuie sa stiti ca minorii au dreptul de a pastra legaturi personale cu mama lor, iar dvs aveti obligatia legala de a sprijini aceata relatie.

Asa ca trebuie mare atentie ce si cum spuneti copiilor despre mama lor, lasand la o parte orice resentimente ar exista vis a vis de situatia dvs ca soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soacra cu demență si siguranta copiilor Iici Iici Bună ziua . Soacra mea suferă de demență. Locuiește împreună cu noi. În ultima perioadă a devenit agresivă. Soțul meu nu vrea să accepte ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor!!! JAKY JAKY eu si sotia mea am hotarat de comun acord sa divortam din motive de neintelegere ca intre sot si sotie relatia noastra a devenit doar o prietenie dragoste nu ... (vezi toată discuția)
Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ... Marius Mocanu Marius Mocanu Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu ... (vezi toată discuția)