avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reclamatie avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reclamatie avocat

Buna ziua,
Unde as putea face reclamatie contra unul avocat care nu a facut toate cercetarile/demersurile posibile ca sa identifice care este numarul total de mostenitori intr-o succesiune? Mai exact a considerat ca au drept la succesiune doar fratii in viata ai defunctului. Nu a cercetat in amanuntime ca sa identifice si pe ceilalti 3 frati ai defunctului care au decedat anterior precum si pe copiii acestora. Daca ar fi cerut vreun document in legatura cu succesiunea parintilor decedatului, ar fi putut constata numarul total de frati/surori ai acestuia.
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Danase03 , utilizator 22:46, 31 August 2021
Notarul nu are nicio obligație legala sa cerceteze străfundurile fiecărei familii.
Imaginati-va cum ar fi ca la fiecare dezbatere de succesiune care se solicita, la fiecare familie, sa nu creadă ce spun martorii și moștenitorii și sa facă notarul însuși propria cercetare. Dacă frații mint cu rea credință și își ascund existenta unii altora, iar martorii declara în fals, nu mai e problema notarului.
Legal, este acoperit. Deci nu aveți ce plangere sa ii faceți.
Va Multumesc pentru raspuns.

raluk0207 a scris:

Notarul nu are nicio obligație legala sa cerceteze străfundurile fiecărei familii.
Imaginati-va cum ar fi ca la fiecare dezbatere de succesiune care se solicita, la fiecare familie, sa nu creadă ce spun martorii și moștenitorii și sa facă notarul însuși propria cercetare. Dacă frații mint cu rea credință și își ascund existenta unii altora, iar martorii declara în fals, nu mai e problema notarului.
Legal, este acoperit. Deci nu aveți ce plangere sa ii faceți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce mă obligă notarul să aduc doi martori la dezbaterea succesiunii? maria1956 maria1956 Buna ziua. De ce sunt obligata de notar sa merg cu 2martori ca sa pot deschide succesiunea dupa parintii mei. Martorii trebuie sa fie vecini, si apropiati de ... (vezi toată discuția)
Unchiul meu a murit, mostenitori suntem eu si sotia lui tata (fratele defunctului)? andreistan andreistan Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui meu a decedat in 2012, tatal meu a decedat in 2009, ramanand in viata sotia lui si eu. Unchiul a lasat o ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)