Se poate pierde dreptul de proprietate daca nu te prezinți la un partaj ?
Bună ziua
Rog frumos un sfat sau niste informații în legătură cu această problema :
Mama mea este amenințată de către sora ei cu chemarea în judecată pentru un partaj succesoral de pamant după moartea mamei lor . Mama nu vrea sa se duca , dar sora ei spune că dacă nu se prezintă de 3 ori va pierde dreptul la partea ei de pamant . Sora mamei vrea sa vândă tot pământul (inclusiv partea mamei) și apoi să facă împărțirea banilor cel mai probabil după placul ei. Mama însă nu vrea vânzarea și nici nu are bani sau timp sa se duca prin tribunale .
Va rog frumos daca se poate sa ne dați niste informații și poate un sfat .
Vă mulțumesc !
Cu stima
Ioan
Vă mulțumesc pentru răspuns și explicația detaliata . Am înțeles acum .
Mama și sora ei sunt dispuse să rezolve amiabil .
Cred că următorul pas e partajul . Ce acte sunt necesare și cărei instituții trebuie sa se adreseze mama ?
Care ar fi calea mai puțin costisitoare și sigură pt rezolvarea împărțirii ?
Spun cale sigura pt că mama nu are încredere în sora dânsei .
Se poate face partajul la un notar din localitatea de domiciliu a mamei (Brașov) ?
La ce trebuie sa fie atentă când are loc la partajul ?
Mulțumesc mult !
daca surorile sunt dispuse sa rezolve amiabil, dar mama dvs. e neincrezatoare, cel mai simplu este sa vanda impreuna, fiindca sunt proprietare. in felul asta se eludeaza si partajul. trebuie doar sa gaseasca un client. vanzarea se face la un notar care este arondat zonei unde se gaseste imobilul.
Mulțumesc pentru răspuns .
Mama vrea sa vanda o parte din pământ si sa păstreze cea mai mare parte din pământul ce i se cuvine .
Este posibil sa vândă împreună cu sora aceea parte apoi să facă partajul ?