Buna ziua,
Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie.
Persoana respectiva vrea sa aplice pentru pensie de urmas, dar si-a pierdut buletinul. Nu poate sa si-l reinnoiasca deoarece nu mai detine proprietatea pe care avea buletinul.
M-a rugat sa o iau in spatiu, dar asta inseamna sa i se faca buletin pe adresa respectiva, corect? Nu doresc sa fac asta pentru ca e posibil sa vand si mi-e ca nu va vrea sa plece de acolo sau ca ma va incurca mai incolo.
Ca sa-i fac viza de flotant pe un an, trebuie sa facem contract de inchiriere, dar nu ii iau chirie, asa ca nu as avea pe ce sa fac contractul.
Am trei intrebari:
1. Exista vreo alta varianta ca persoana respectiva sa demonstreze ca sta acolo, dar sa nu ma incurce pe mine?
2. Am vreo obligatie legala daca persoana respectiva sta pur si simplu acolo? Sunt obligat sa fac vreun act?
3. Exista vreo lege prin care sa i se acorde drepturi asupra propritatii daca sta acolo cu sau fara domiciliu? Mentionez ca toate actele si contractele de utilitati sunt pe numele meu.
daca sta mai mult de 15 zile, e obligat el sa isi faca viza de flotant, ca isi ia carte de identitate provizorie si apoi va dati acordul pt viza de flotant sau ii faceti buletin la adresa, nu ca va avea acte va incurca, prin faptul ca sta acolo, cu acte sau nu, daca nu vrea sa plece, va trebui evacuat.
nu capata drepturi cu acte sau fara acte, nu are vreun drept.