avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA la vanzare 3 imobile intr-un an sub plafon
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA la vanzare 3 imobile intr-un an sub plafon

Buna ziua,

Cand se plateste TVA in fiecare din aceste situatii?:

1) o persoana fizica vinde intr-un an 3 imobile care nu au fost folosite in scop personal (pt. a fi locuite), dar totalul lor nu depaseste plafonul TVA

2) o persoana fizica vinde intr-un an 3 imobile care au fost folosite in scop personal (pt. locuire), dar totalul lor depaseste plafonul TVA

Pe scurt, ce m-ar interesa ar fi daca se plateste TVA cand totalul celor 3 vanzari imobiliare dintr-un an nu depaseste plafonul TVA, indiferent daca imobilele au fost folosite in scopuri personale sau nu.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionut_i , utilizator 19:46, 2 Septembrie 2021
Si mai pe scurt... nici nu conteaza cate vanzari (care intra in sfera TVA) se fac intr-un an si in ce scop cat timp nu e atins pragul TVA de 300.000 lei?

Poate confirma cineva va rog?

ionut_i a scris:

Buna ziua,

Cand se plateste TVA in fiecare din aceste situatii?:

1) o persoana fizica vinde intr-un an 3 imobile care nu au fost folosite in scop personal (pt. a fi locuite), dar totalul lor nu depaseste plafonul TVA

2) o persoana fizica vinde intr-un an 3 imobile care au fost folosite in scop personal (pt. locuire), dar totalul lor depaseste plafonul TVA

Pe scurt, ce m-ar interesa ar fi daca se plateste TVA cand totalul celor 3 vanzari imobiliare dintr-un an nu depaseste plafonul TVA, indiferent daca imobilele au fost folosite in scopuri personale sau nu.

Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2021
ionut_i, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva tranzactii imobiliare marcian.smoleanu marcian.smoleanu In cazul in care o persoana fizica achizitioneaza 90 loturi terenuri a cate 500 metri extravilan, iar ulterior le vinde cu 5000 euro/lot, deci aproximativ ... (vezi toată discuția)
Impozit, tva - imobiliare persoane fizice dobrila dobrila in urma unei succesiuni raman 3 proprietari cu cote 10/16, 3/16, 3/16 unul din proprietari vinde cota de 3/16 (nu depaseste 450000) celui care are deja ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartamente primite donatie - plata tva? daniel_mak3 daniel_mak3 Am primit de la tatal meu donatie 3 apartamente intr-un bloc nou dar m-am hotarat sa le vand pentru a cumpara o casa. Am citit ca daca vinzi mai mult de 2 ... (vezi toată discuția)