Buna seara,
Se da un caz, poate un pic mai special sau nu, depinde de expertiza fiecarui om:
Barbat declarat decedat oficial in anul 2021. Timp de 10-12 ani acesta a fost declarat disparut, timp in care au existat informatii 0 despre disparitia acestuia, nu s-a stiut absolut nimic.
Pe scurt, decesul a fost declarat oficial, certificat, etc.
Sotia acestuia care este in viata si pensionara,poate beneficia de pensie de urmas ?
El a lucrat atat in țara cat si in afara, a cotizat.
Am citit putin legea, dar nu imi sunt clare anumite conditii, de aceea as avea nevoie de niste indrumari. Ulterior pot lua legatura si cu un avocat,pe care sa il platesc pentru consultanta mai detaliata, dar sa stiu daca merita efortul..
Multumesc frumoa
Buna ziua,
Inca o intrebare, totusi...cu cat ma documentez mai mult, cu atat apar si mai multe intrebari...si anume:
Din ce inteleg, sotia decedatului nu s-ar incadra in situatia aceasta pentru pensie de urmas atata timp cat pensia ei ar fi mai mare decat pensia de urmas. Adica, pensia de urmas se poate lua doar in situatia in care renunta la pensia ei actuala, care este de 1000 RON. Am inteles gresit acest lucru ? Multumesc
Drept de pensie?
Smau Mihai
Buna ziua!In cazul unei persoane (barbat) care a decedat cu o luna inainte de a iesi la pensie avand un stagiu de cotizare de aproximativ 45 de ani, in urma sa ... (vezi toată discuția)