Am luat legatura cu o anumita persoana din Polonia, cu care am convenit un acord, sa-mi transfere un drept de proprietate intelectuala, in schimbul sumei de 10.000 EUR.
Transferul s-a facut de la PF la PF.
Am cazut de acord sa transfer jumatate la inceput, si jumatate dupa.
Am facut transferul sumei de 5.000 EUR, mentionand la detalii, motivul cu care trimit banii.
Respectivul mi-a inmanat un un cod sursa, care nu este ceea ce ne-am inteles.
Zilnic a promis ca ziua urmatoare trimite codul real.
Dupa mai multe zile, a recunoscut ca nu mi-a trimis ceea ce trebuie, si am cazut de acord ca imi va trimite banii inapoi.
La fel ca si cu codul, acum, zilnic amana, si spune ca mi-i va trimite cel tarziu in ziua urmatoare.
Au trecut 7 zile, iar acest lucru inca nu s-a intamplat.
Am conversatia cu el pe Skype, am screenshoturi, si am numele contului persoanei careia i-am trimis banii, si tara, care este Polonia.
Ce ma sfatuiti sa fac, acum? La ce organ competent se poate apela, pentru a da persoana respectiva in judecata?
Trebuie sa ma duc sa fac plangere si la politie?
Intai va trebui sa aflu adresa fizica a persoanei, pentru a-i putea trimite citatie?
Ma voi judeca in Romania, sau in Polonia?
Eventual daca este pe aici un avocat din Cluj, care a mai avut situatii similare, m-ar interesa sa colaboram!
Frauda pe internet
Quartz1
Acum cate-va zile am fost destul de prost incat sa trimit Key-ul de la un joc inainte ca cel care dorea sa o cumpere sa trimita banii prin PayPal.
Si cam ... (vezi toată discuția)