avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Sunt proprietara a unui apartament la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Sunt proprietara a unui apartament la parter care ...

Buna ziua!
Sunt proprietara a unui apartament la parter care si-a modificat intrarea prin spatele blocului. (candva locatia a fost sediu firma)
Intrebare ?
Intrucat nu beneficiez de nimic din casa scarii (curatenie, lumina, lift ...) trebuie sa fiu partasa la aceste cheltuieli ?? Multumesc pt aspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 10:57, 4 Septembrie 2021
Da, asa spune legea 196/2018:
Art. 75
(4)Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna.

Da, trebuie sa platiti.

(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia
de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la
folosirea unei părţi din proprietatea comună.
Multumesc.
Deoarece ati inteles sa locuiti in imobil d elocuit in comun,conform disp L nr 1962018 va revin drepturi dar si obligatii
Chiar daca nu beneficiati de nimic din casa scarii,urmarii interesului dv de a va asigura cale de acces separata,acesta nu constituie temei legal pentru a fi exonerata de la plata parti comune
Parti comune se achita lunar de catre proprietar inclusiv in situatia in care acesta nu domiciliaza efectiv in imobil
folosirea expresiei sa fiu partasa, in acest context, este nejustificata! Participati la cheltuieli in calitate de proprietar. Poate doar la lumina sa fiti scutita daca sunt zero persoane intr-o luna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ... RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit din 2010 cristian.turturean cristian.turturean Buna ziua si Hristos A Inviat. Nu mai locuiesc in apartament din 2010 intrucat l-am scos la vanzare. Am anuntat in scris asociatia de proprietari, insa la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli ascensor diablo diablo Buna ziua, Stau intr-un bloc construit in anul 2019 , la et 1 si as dori sa stiu daca este corect ca sa platesc cheltuielile legate de folosirea si ... (vezi toată discuția)