avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu platite sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu platite sau nu?

Buna ziua!

Am o ontrebare legata de zilele de concediu pe care nu le folosesti. Lucrez la o firma de 1 an si 6-7 luni. Anul acesta inca nu mi-am luat concediu (normal ca suntem doar in data de 09.01.). In schimb peste 1 saptamana voi demisiona. Intrebarea este daca pot sa cer plata zilelor de concediu? Cate zie? Cum se calculeaza suma pe zi de concediu?

Va multumesc!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 9 Ianuarie 2010
Plata zilelelor de concediu ramase de efectuat se face odata lu intocmirea notei de lichidare. Cand faceti cererea de demisie sa specificati ca doriti si lichidarea drepturilor salariale la zi si compensarea zilelor de concediu ramase de efectuat.
CO se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic, iar compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

De exemplu, daca in c.i.m. este prevazut ca beneficiati de 24 de zile lucratoare de CO pentru o luna de zile efectiv lucrata beneficiati de 2 zile lucratoare de CO (24 : 12).
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile de co in cazul demisie saulescueduard saulescueduard Buna ziua, Conform CIM la inceputul anului 2017 am primit 21 de zile de concediu. Am demisionat in 26.08.2017 iar in momentul respectiv mai aveam 5 sau 6 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de odihna coraline coraline sunt incadrata in munca cu contract pe perioada determinata de la 1.09.2010 pana la 31.08.2011.sunt insarcinata in 5 luni jumatate si de la 9.05.2011 intru in ... (vezi toată discuția)
Efectuare zile concediu Roger25 Roger25 Buna seara, Din codul muncii: [quot]Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă] (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare ... (vezi toată discuția)