avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt însărcinată în 14 săptămâni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt însărcinată în 14 săptămâni și as dori ...

Bună ziua! Sunt însărcinată în 14 săptămâni și as dori micșorarea normei de muncă. Țin sa precizez ca sunt profesor și am ore în 2 școli, 14 h intr-o școală și 4 în altă școală. Care este demersul, cum trebuie sa procedez sa rămân doar cu çele 14 h? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 3 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 96/2003
art.13
În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile gravidei la locul de munca - noul cod de munca diana16_ela diana16_ela Stiti care sunt drepturile gravidei la locul de munca? cate ore poate lucra?Adica daca de la 8 ore se poate reduce la 6 ore?Multumesc (vezi toată discuția)
Reducerea orelor de munca Gabi31 Gabi31 Buna ziua, am o intrebare la care nu am gasit raspuns. Doctorul de familie mi-a dat o adeverinta din care reiese ca nu am voie sa fac efort fizic, precizez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care in acest moment sunt insarcinata ... Univ Univ Buna ziua, in cazul in care in acest moment sunt insarcinata in luna a doua, dar am doua locuri de munca cu contract. Se poate ca din luna a treia sa ... (vezi toată discuția)