avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sunt însărcinată în 16 săptămâni ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sunt însărcinată în 16 săptămâni și postul ...

Bună ziua! Sunt însărcinată în 16 săptămâni și postul meu presupune muncă de noapte și ture de 12 (lucrez 12/24, 12/48). Astăzi, am depus înștiințarea către angajator cum ca sunt însărcinată și i-am comunicat șefului meu direct ca as dori sa nu beneficiez de program redus. Este obligatoriu sa mi se reducă programul și inclusiv turele de noapte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 23 Septembrie 2024
OUG nr. 96 din 14 octombrie 2003 privind protecția maternității la locurile de muncă
art. 13
În baza recomandării medicului de familie,
salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.

art.128 C.mun.
....
(2) Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tura de noapte la serviciu în perioada de sarcină Elisabeta Marica Elisabeta Marica Bună ziua. Dacă eu lucrez la serviciu program de lucru 12 /24, 12 /48, (adică azi de zi 12 ore, mâine de noapte 12 ore, poimâine și raspoimaine liber, ... (vezi toată discuția)
Gravida obligata la ture de noapte Valentina888 Valentina888 Buna seara,sunt o viitoare mamica,si am unele probleme la locul de munca. Problema este ca sunt angajata de 2 luni si ceva,si sarcina mea are tot atat.Sunt ... (vezi toată discuția)
Program de lucru femeie insarcinata...... Letycia Letycia Buna ziua , Am si eu niste nelamuriri , sunt insarcinata trim. I , am anuntat angajatorul in scris despre starea mea . Progamul meu de lucru este de 8h pe ... (vezi toată discuția)