avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperatorii cer bani de la un decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperatorii cer bani de la un decedat

buna ziua,
acum 6 ani mama mea a decedat. La o luna dupa deces am sunat la compania telefonica ROMTELECOM si am cerut anularea acestui post telefonic lucru care s-a rezolvat.
La un an de la deces am vandut apartamentul unde locuise mama si am plecat in strainatate unde locuiesc cu familia mea.
De Craciun cand am venit in tara, am fost anuntata ca actualii proprietari ai apartamentului au gasit in cutia postala o adresa pe numele mamei mele, trimisa de catre o companie de recuperari de creante, prin care i se cere plata unei restante catre romtelecom + penalitatile calculate pana la data rezilierii + o dobanda legala...adica o suma de 350roni....pana la data de 10iulie 2009.
Ce fac in situatia aceasta ???
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 19:56, 11 Ianuarie 2010
daca ceea ce postati este corect, nu faceti nimic. suma este prescrisa.
Suma restanta este de mult timp prescrisa!
Efectiv nu faceti absolut nimic!
B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Suma restanta este de mult timp prescrisa!
Efectiv nu faceti absolut nimic!
B-)

:offtopic: Eu simt nevoia sa adaug ca ar trebui sa aruncati notificarea aia pentru ca este pacat sa aveti o asemenea mizerie in casa .

De foarte multe ori firmele de recuperari creante se angajeaza sa recupereze niste creante aparute ca urmare a gestionarii deficitare a bazei de date clienti de catre diverse companii , si incearca sa profite de frica cetatenilor de procese determinandu-i sa plateasca niste debite si majorari inexistente si prescrise de multa vreme .
multumesc pentru informatii

Firma care se ocupa de recuperare este numita "kruk" si are sediul in bucuresti.
Ce mi s-a parut suspect este ca in notificare este semnatura unui avocat care imi aduce la cunostinta ca daca nu reusim sa ne intelegem pe cale amiabila va inainta dosarul meu in instanta in vederea recuperarii "cu forta" a acestei sume.
De ce tocmai acum dupa atata timp de la decesul mamei vin acestia sa ceara banii care sunt datorati Romtelecomului...????
Aaaa...se mai specifica ca au mai fost si alte firme de recuparari care au incercat dar nu au putut solutiona cazul. Care alte firme de recuperari???
Va dati seama ce "mizerie" este in tara asta???

Inca o data va multumesc!
ignorati-i X-(, incearca si ei sa scoata bani din piatra seaca ;)

Alte discuții în legătură

Executare silita pt datorie achitata acum peste 10 ani Dia Stef Dia Stef Buna seara, am avut un credit la Raiffeisen Bank din 2003. In 2005 am inceput sa acumulez niste restante. Am fost notifficata de o firma de recuperari si am ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie debit romtelecom puicabaltacescu puicabaltacescu Am primit un telefon de la o firma de recuperare creante pentru o presupusa restanta a mea la Romtelecom. Am spus ca eu nu mai am telefon fix din anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Notificare plata restante marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am facut un abonament la telefonie mobila in 2001 () si nu am achitat ultimile 2 facturi (aproximativ 70RON = 700000lei ... (vezi toată discuția)