avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Dacă am doua licențe pot sa ma înscriu la doctorat ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Dacă am doua licențe pot sa ma înscriu la doctorat fără master?

Bună ziua. Sunt dublu licentiat muzica și teologie, 2003-2007 și as dori înscriere la doctorat în muzica. Este nevoie de master sau pot echivala a doua diploma de licență cu cea de master?
Acum ceva timp am găsit undeva ca se permite.
Cel mai recent răspuns: Mario83 , utilizator 11:16, 6 Septembrie 2021
Conform Legii educatiei, programele de studii universitare sunt grupate pe domenii de studii și organizate pe 3 cicluri de studiu: licență, master, doctorat. Pentru a accede la studiile de doctorat trebuie parcursa etapa masteratului.
Licentiatii preBologna se pot înscrie fără master!

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Conform Legii educatiei, programele de studii universitare sunt grupate pe domenii de studii și organizate pe 3 cicluri de studiu: licență, master, doctorat. Pentru a accede la studiile de doctorat trebuie parcursa etapa masteratului.

Legea Bologna a intrat in vigoare in 2004 .. ori 2007 nu intra sub incidenta acestei legi.
Ciclul se considera preBologna de începutul lui. În România Bolonia a întrat din 2009

Cornel Vasile a scris:

Legea Bologna a intrat in vigoare in 2004 .. ori 2007 nu intra sub incidenta acestei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am terminat universitatea- specializare chimie fizica, ... archana archana Buna ziua. Am terminat universitatea- specializare chimie fizica, in anul 1997, studii cu durata de 5 ani si examen de licenta. Va rog sa imi spuneti conform ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii universitare grecia re_cool re_cool Bună ziua, se dă următoarea speţă: am urmat şi absolvit studiile unei facultăţi în Grecia(perioada 2003-2007, 4 ani), iar în 2013 am obţinut de la ... (vezi toată discuția)
Echivalare master pentru studiile universitare incheiate inaintea sistemului bologna Daniela_Dudu Daniela_Dudu Studiile universitare incheiate inaintea sistemului Bologna sunt echivalate cu master? De ex. Licenta la drept 1998 sau o diploma la politechnica in 1989? Stiu ... (vezi toată discuția)