avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din geanta, la serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din geanta, la serviciu

Problema mea este destul de simpla dar foarte delicata. Ieri am venit la serviciu cu 12 gr de aur in ideea sa trec cu ele pe la bijutier. Dimineata cand mi-am scos pe birou, din geanta, telefonul si ochelarii, pungulita era inca acolo, in geanta. Da, bineinteles, am mai iesit din birou, cu treburi. La plecare ,e drept fara sa verific geanta am plecat si, am constatat doar la bijutier ca nu mai am aurul.

Mentionez ca sunt un om foarte ordonat, tipicar, stiu pozitia fiecarui lucru din geanta, stiu sigur ca nu am tras accidental din geanta saculetul cu alt obiect, nu am scotocit pe drum prin geanta, folosesc pentru deplasare masina deci nu putea sa-mi fie furat in vreun mijloc de transport . Si mai stiu si ca am avut in anturaj, la serviciu, cazuri de furturi din posetele colegelor, cu ,,autor necunoscut,,. Mi-am adunat colegii in oficiu si le-am spus ca nu ma intereseaza cine l-a luat, vreau doar sa apara la mine pe birou sau oriunde altundeva deoarece aveau valoare sentimentala (erau bijuteriile mamei). Mai departe nu stiu cum sa procedez mi-ar prinde bine niste sfaturi. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Crina70 , utilizator 20:06, 9 Septembrie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa sesizati politia imediat.
Mergeți la politie neapărat si depuneți o plângere,se poate rezolva.Bijuteriile pot fi găsite.Politia le poate găsi la amanet.Sau la domiciliul hotului.Depinde si de nr de persoane cu care lucrați.Daca nu sunt multe este mai ușor de verificat.Dacă vi s a întâmplat cum ati descris,si sunteți 100 % sigura ca unul dintre colegii va furat mergeți la politie.Este furt calificat.
Mai puteți incerca altfel înainte de a merge la politie.Cand mergeți la munca,adunați iar colegii si spuneți ca ati aflat cine a luat bijuteriile.Atat.Nu dați alte detalii.Si ca dacă în următoarele 2 zile nu apar pe birou la Dvs,o sa mergeți la politie sa denunțati persoana.Spuneti ca nu vreți sa I faceți asemenea rau,si vedeți....poate se sperie si returnează bijuteriile.Daca nu merge asa,atunci mergeți la politie
Mutumesc! Exact pe aceasta pista mergem acum ! Am acordul directorului general si chiar maine va veni colega de la juridic si va anunta. Sa speram ca va functiona. Persoana banuita( nu lucreaza cu mine in birou) este deja foarte stresata, se intereseaza printre colegi daca intradevar voi merge la politie sau doar joc la cacealma. Pe undeva si noi avem o parte din vina; cu totii banuiam de mult ca persoana respectiva ne fura, dar am tolerat pentru ca erau sume mici).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzata de furt roxana1930 roxana1930 sunt acuzata de furt din motiv ca pe inregistrarile video apar stand 6 minute intr-un birou fara a ma loga pe calculatorul de acolo.Am fost citata la politie, ... (vezi toată discuția)
Abuz agent paza - control corporal la supermarket mares4000 mares4000 Buna ziua,vreau sa va intreb ce atributii au agentii de paza din supermarket?Am fost oprita la iesire de un agent de paza,si pe un ton autoritar ghidata catre ... (vezi toată discuția)
Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)