Am incercat sa caut respunsuri la intrebarile mele in forum, in asa fel incat sa nu irosesc timpul nimanui, dar am realizat ca n-o sa gasesc 2 cazuri sau sentinte identice, si deseori dau de informatii contradictorii, asa ca asta e povestea mea :
Permis anulat pentru condus pe drumurile publice cu o imbibatie de alcool in sange peste 0.80 mg/l. (1.1, respectiv 0.85 la 1h). Sentinta : 11 luni cu suspendare. (din cei 1-5 ani, avand in vedere ca nu am alte antecedente), ispasirea careia expira in mai a.c.
Intrebarile mele sunt : in cat timp pot cere reabilitarea dosarului penal si care sunt procedurile, cand o sa am dreptul sa sustin examenul auto, si daca pot participa la cursurile unei scoli de soferi inainte de expirarea sentintei (fara sustinerea examenului).
Dupa 2 ani si 11 luni sunteti reabilitat de drept(o cerere catre IPJ va fi adresata in momentul implinirii termenului de incercare).Trebuie sa sustineti examenul de redobandire a dreptului de a conduce pe drumurile publice , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Nu veti gasi raspunsuri identice .Fiecare situatie prezinta particularitatile ei.