Indraznesc sa lansez o intrebare pentru un prieten care are o mare dilema. A primit o condamnare penala de 3 luni cu suspendare pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu o imbibatie alcoolica mai mare 0.80 la mie si un termen de incercare de 2 ani si 3 luni. Au trecut 6 luni de la data la care hotararea a ramas irevocabila au trecut si cele 3 luni de pedeapsa s-a comportat exemplar in societate si ar vrea sa stie daca se poate duce la instanta sa depuna o cerere de reabilitare ptr a sustine un nou examen ptr permis????!!!!!
Reabilitarea va interveni de drept dupa trecerea termenului de incercare.....deci mai are de asteptat.
In ceea ce priveste obtinerea permisului, poate sa faca acest lucru dupa trecerea unui an de cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila.
Dupa ce trec doi ani si 3 luni, daca prietenul dvs. aflat in dilema va fi cuminte, va interveni reabilitarea de drept. Daca intre timp se mai gandeste sa mai faca ceva contrar legii, nu doar ca reabilitarea lui de drept nu va mai avea loc, dar va ajunge intr-un loc de detentie, unde va trebui sa astepte sa se implineasca pedeapsa.
Cand se va implini un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare , se poate prezenta pentru a face demersurile in legartura cu permisul.
Reabilitare
bratus86
buna ziua, am si eu o intrebare cu privire la reabilitare. in feb.2009 am avut o condamnare de 3 luni cu suspendare... as vrea sa stiu daca se poate dupa ce ... (vezi toată discuția)