avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reabilitare judecatoreasca!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reabilitare judecatoreasca!

Buna ziua,

In data de 01.12.2009 am fost condamnat la 3 luni cu suspendare pentru alcool la volan.In data de 11.12.2009 sentinta a ramas definitiva prin neapelare. As putea sa fac cerere pentru reabilitare judecatoreasca deoarece condamnarea mea expira chiar astazi????

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nixon19 , utilizator 13:46, 15 Martie 2010
Din pacate te afli intr-o mare eroare.Termenul tau de incercare este compus din cuantumul pedepsei plus 2 ani, respectiv 3luni plus 2 ani.Astfel, avand in vedere ca sentinta a ramas definitiva in data de11.12.2009, termenul tau de incercare expira in data de 12.03.2012.Atunci va trebui sa intervina reabilitarea de drept.
sa inteleg ca reabilitarea judecatoreasca este valabila doar pentru cei cu pedepse mari?????
Reabilitarea judecatoreasca nu poate fi solicitata in cazul pedepselor cu suspendarea executarii pedepsei.Acestea beneficiaza de o alta dispozitie din c.p respectiv de institutia reabilitarii de drept.In cazul in care la implinirea termenului asa cum este in cazul dvs. in data de 12.03.2012 constatati ca aceasta condamnare inca mai exista in cazier, atunci veti putea solicita instantei printr-o actiune intitulata "constatarea reabilitarii de drept" prin care instanta constata ca a intervenit reabilitarea in ceea ce priveste pedeapsa aplicata .;)
Multumesc foarte frumos pentru explicatiile foarte clare.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se implineste termenul de reabilitare? Mihai7777 Mihai7777 Buna ziua tuturor! In 2012 am fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare si 5 ani termen de incercare.Sentinta a ramas definitiva 15/03/2013. Cand se ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu aplicarea art 81 c.pen. ( 1969) markoM markoM Buna ziua. As avea si eu urmatoarea intrebare:in data de 09.09.2013 am avut o sentinta definitiva de condamnare la 6 luni de inchisoare cu suspendare,pentru ... (vezi toată discuția)
Juridic marili42 marili42 in anul 1995 am facut o prostie si mi-a dat 1 an si 3luni cu suspendare , de atunci sant curat , daca scot cazierul e curat sau trebuie sa fac reabilitarea (vezi toată discuția)