avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... juridic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

juridic

in anul 1995 am facut o prostie si mi-a dat 1 an si 3luni cu suspendare , de atunci sant curat , daca scot cazierul e curat sau trebuie sa fac reabilitarea
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:50, 12 Iunie 2011
Din cate stiu, daca pedeapsa inchisorii depaseste 1 an, condamnatul poate fi reabilitate( dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se mai adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate) , la cerere, de instanta judecatoreasca
Daca pe perioada termenului de incercare ( compus din cuantumul pedepesei aplicate 1an si 3 luni plus un interval de timp de 2 ani prev.de art. 82 c.pen., total 3 ani si 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare), nu ati savarsit o alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii executarii pedepsei in conditiile art.83 si 84 c.pen., dupa expirarea termenului de incercare intervine reabilitarea de drept.
Solicitati eliberarea unui cazier si daca pedeapsa aplicata inca figureaza in cazierul dvs., este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)
Cazierul what what in anul 2002 am fost condamnat 2 luni cu suspendare pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului spunetimi va rog reabilitarea se face ... (vezi toată discuția)
Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)