avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale As dori sa imi extind activitatea si in UAE.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

As dori sa imi extind activitatea si in UAE.

Buna ziua!

Detin o afacere cu picturi murala in Romania si as dori sa imi extind activitatea si in UAE. Ce este nevoie sa fac pentru aceasta?
Vreau sa emit facturi pentru firme sau cetateni de acolo dar nu stiu ce taxe este nevoie sa platesc mai departe, daca este nevoie sa ma inscriu pe undeva, cumva..., daca am nevoie de viza pentru asta, etc.?

Va multumesc anticipat pentru atentie!
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 18:20, 7 Septembrie 2021
Creatorul picturilor este altcineva sau dumneavoastra? conteaza pentru a putea formula un raspuns la intrebarea dv
Eu realizez picturile!

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Creatorul picturilor este altcineva sau dumneavoastra? conteaza pentru a putea formula un raspuns la intrebarea dv

De regula, autorii unor opere, creatii artistice ar trebui sa fie inscrisi intr-una din entitatile specifice acelei activitati, ex. Asociatia artistilor plastici amatori sau in aceea a profesionistilor. Acest lucru confera calitatea si statutul specific dovedit eventual cu o diploma sau certificare care sa probeze "calificarea" necesara... crearii si apoi vanzarii,

De retinut ca la crearea unor asemenea opere, creatii trebuie respectat dreptul de autor si faptul ca sunt incriminate orice fate de copiere/contrafacere a operelor , /Infracţiunea de realizare de opere derivate fără autorizarea sau consimţământul titularului drepturilor recunoscute de lege.

Ca forma de organizare va puteti constitui ca PFA (cel mai avantajos mod de organizare a activitatii comerciale)
Va supuneti regimului fiscal romanesc.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea unei fotografii fara consimtamantul autorului MarianG MarianG Buna seara! Am nevoie de sfatul vostru intr-o problema delicata. O cantareata relativ cunoscuta si-a ilustrat interviul acordat unui ziar monden cu o ... (vezi toată discuția)
Artist liber-profesionist shimmy shimmy Buna ziua, Ma puteti ajuta si pe mine cu o informatie va rog? Cum anume se dobdandeste statutul de artist liber- profesionist si ce presupune el? Mi-ar fi ... (vezi toată discuția)
Drept de autor alinasavin alinasavin Documentatiile pentru finantare realizate de catre o firma de consultanta sunt protejate de dreptul de autor? (vezi toată discuția)