Detin o afacere cu picturi murala in Romania si as dori sa imi extind activitatea si in UAE. Ce este nevoie sa fac pentru aceasta?
Vreau sa emit facturi pentru firme sau cetateni de acolo dar nu stiu ce taxe este nevoie sa platesc mai departe, daca este nevoie sa ma inscriu pe undeva, cumva..., daca am nevoie de viza pentru asta, etc.?
De regula, autorii unor opere, creatii artistice ar trebui sa fie inscrisi intr-una din entitatile specifice acelei activitati, ex. Asociatia artistilor plastici amatori sau in aceea a profesionistilor. Acest lucru confera calitatea si statutul specific dovedit eventual cu o diploma sau certificare care sa probeze "calificarea" necesara... crearii si apoi vanzarii,
De retinut ca la crearea unor asemenea opere, creatii trebuie respectat dreptul de autor si faptul ca sunt incriminate orice fate de copiere/contrafacere a operelor , /Infracţiunea de realizare de opere derivate fără autorizarea sau consimţământul titularului drepturilor recunoscute de lege.
Ca forma de organizare va puteti constitui ca PFA (cel mai avantajos mod de organizare a activitatii comerciale)
Va supuneti regimului fiscal romanesc.