avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA servicii veterinare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA servicii veterinare

Mai sunt scutite serviciile veterinare de tva daca societatea este platitoare de tva ?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:43, 9 Ianuarie 2010
aceste servicii nu figureaza in lista celor scutite de taxa.

daca ati depasit plafonul de 35.000 de euro, va trebui sa colectati tva aferenta serviciilor veterinare si s-o varsati la bugetul statului, odata cu depunerea decontului.
PANA in 2007 ereau operatiuni scutite fara dreptul de deducere al TVA, insa am scapat din vedere acest aspect si dupa 2007 si am ramas cu ele asa.
Ca valoare nu sunt sume mari , am calculat si prorata pentru 2008-2009 si acum am descoperit ca nu mai fac parte din aceasta categorie de operatiuni scutite de TVA . Cum pot sa corectez acesta eroare macar pentru 2009,as putea sa depun deconturi rectificative pentru 2009 ,la decembrie decontul su s-a depus.Astept opinii.
Va multumesc.
va sfatuiesc sa cereti inspectie fiscala pentru ca va scuteste de orice bataie de cap si oricum aceasta va veni acum sau mai tarziu.
organul de control va dispune cateva masuri pe care va trebui sa le duceti la indeplinire. (corectii deconturi)
totodata, compartimentul de specialitate de la administratia financiara competenta are obligatia sa regleze situatia reflectata in fisa pe platitor.
diferentele de plata stabilite in urma controlului au termen de plata 5 sau 20 a lunii urmatoare celei in care se comunica raportul de inspectie fiscala (castigati ceva timp pentru plata lor --- daca depuneti dvs. deconturile corectate, termenele de plata vor fi cele prevazute de codul fiscal, ca si in cazul depunerii unui decont normal, deci 2008-2009)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva -cabinet veterinar danaco danaco am depasit pragul de impozitare in 2009 si nu am solicitat intregistrarea ca platitor tva, iintrucat stiam ca activitatea nu e impozabila TVA. controlul ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva lilicu lilicu in decontul lunii aprilie 2013 am gresit decontul de tva . Nu am trecut sume nici la tva colectat si nici la tva deductibil. Am solicitat rambursare de tva si ... (vezi toată discuția)
Tva cripa40 cripa40 cabinetele medicale veterinare sunt platitoare de tva, conform codului fiscal articolu` 141...??? :D (vezi toată discuția)