avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am o întrebare și anume ,dacă copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am o întrebare și anume ,dacă copilul meu a săvârșit ...

Bună ziua, am o întrebare și anume ,dacă copilul meu a săvârșit o infracțiune în minorat și acum este major ,suntem noi părinții obligați sai achitam acum prejudiciul și cheltuielile de judecată? Va mulțumesc!!
Cel mai recent răspuns: Serbanrazvan1976 , utilizator 19:23, 7 Septembrie 2021
Da. Este vorba de raspunderea civila delictuala avand ca temei art. 1372 din Codul civil, in sensul ca cel care este obligat să îl supravegheze, în temeiul legii, adică părintele care ar fi trebuit sa-l supravegheze si sa aiba grija de cresterea minorului, nu a luat masurile necesare impiedicarii savarsirii faptei.
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Am înțeles, doar ca copilul stătea în oraș cu chirie ,a fost la discotecă și sau încăierat pe-acolo, nu puteam să-l supraveghem în acel moment, eu fiind plecat și din țară, acasă doar soția și habar nu aveam de anturajul lui, la noi în familie nu a văzut asa ceva , cum pot ataca sentința, ca să plătească el pt fapt lui ,nu noi părinții? Și el ii de acord să-și plătească prejudiciul! Va mulțumesc

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Da. Este vorba de raspunderea civila delictuala avand ca temei art. 1372 din Codul civil, in sensul ca cel care este obligat să îl supravegheze, în temeiul legii, adică părintele care ar fi trebuit sa-l supravegheze si sa aiba grija de cresterea minorului, nu a luat masurile necesare impiedicarii savarsirii faptei.

Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
Serbanrazvan1976, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunederea minorului corinuta corinuta Un copil de 8 ani are o altercatie cu un alt copil de varsta lui, in urma caruia se lasa cu cateva rani, respectiv il raneste la ochi. Ce se intampla in acest ... (vezi toată discuția)
Calitatea parintilor in actiunea in raspundere civila delictuala contra minorilor karmelika karmelika In ce calitate vor fi chemati sa raspunda parintii in procesul civil indreptat contra minorilori autori ai unui furt? Nu a existat proces penal, data fiind ... (vezi toată discuția)
Un biciclist mi-a lovit masina ce sa fac? BRATU ALINA BRATU ALINA Saptamana trecuta un minor cu bicicleta a intrat in masina mea si mi-a zgariat, bara, aripa capota motor si oglinda. M-am deplasat la politie, am declarat ce ... (vezi toată discuția)