Eu cred ca ati fost intr-adevar neinspirat sa parasiti casa. Tousi, comportamentul sotiei dvs. pe buna dreptate v-a deranjat. Este greu de dat sfaturi in asa ceva, deoarece singurii care puteti rezolva problema sunteti dvs, si sotia. Discutand strict din punct de vedere juridic, daca veti primi citatia de divort, si veti constata faptul ca vi se aduc acuze nefondate, nu aveti decat sa depuneti si dvs. o cerere reconventionala in cadrul procesului de divort, prin care expuneti propriile dvs. motive de divort si cereti desfacerea casatoriei din vina sotiei. Sa propuneti si martori care sa va sustina in proces, precum si alte dovezi, daca aveti. Puteti incerca pe parcursul celor 2 luni pe care instanta vi le va acorda pentru a va mai gandi, sa ,,renegociati" relatia , sa puneti la punct ceea ce a condus la aceasta situatie si poate, va veti salva casnicia. Bafta!
Exista posibilitatea sa sutineti ca nu sunt motive de divort, sa aduceti probe din care sa rezulte ca relatia dvs nu este vatamata, ca nu exista motive pentru care sa fie admis divortul...depinde acum de motivele invocate de sotie si de probele pe care le aduce.Este o idee , poate ajungeti la o intelegere cu sotia si va impacati.
Niciunul dintre noi nu va poate ajuta sa va pastrati familia, astfel ca numai dvs si sotia puteti face acest lucru, mai ales ca aveti si un copil. Nu trebuia sa va mutati si sa va lasati sotia singura si copilul de asemenea, dar ce este facut este bun facut, dar trebuie sa stiti ca nimeni nu poate fi obligat sa ramana intr-o casnicie pe care nu si-o mai doreste si astfel, sa-ar cam putea ca dintr-o ambitie sa va treziti divortat.....Daca va impacati cu sotia, totul se rezolva, daca nu, veti discuta problemele casniciei voastre in sala de judecata.
Stimate domn,
eu nu iau apararea partilor caci nici nu cunosc situatia reala in cauza, dar din spusele dvs cum ca ,, sunteti o fire mai geloasa si mai inchisa,, imi dau seama ca acolo la mijloc exista o necomunicare, si e foarte posibil ca aceasta necomunicare din partea dvs, sa fi generat problemele de mai sus, iar faptul ca sotia va reprosat ca nu aveti incredere in ea, banuiesc ca stie ea ce stie, altfel nu v-ar fi reprosat neincrederea care exista fata de ea.
dvs afirmati : ,,in cercul nostru de prieteni exista un prieten mai apropiat de sotia mea,cumparaturi inpreuna ,flori cu orce ocazie ,invitati la concerte,plimbari pe malul mari,fotografi impreuna,la orce intilnire erau unul langa altu.toate aceste gesturi ma deranjau dar nu am zis nimic si nu am discutat cu nimeni pana acum cand am avut o cearta cu sotia .in urma discutiei ea spune ca sunt un strain care nu o cunoaste,,
acum eu vin cu intrebarea?: dvs cand i-ati oferit flori sotiei ultima oara? cand ati invitat-o la un concert ultima oara? inainte de casatorie sau si in timpul casatoriei ? ;)
ultima intreabare care ma nedumereste: ,,cand afirmati ca ati purtat o ,,discutie,, cu sotia, in urma careia ea va reprosat ca sunteti un strain pt dansa, acea ,,discutie,,a fost o discutie , care a fost inceputa ca atare?; sau a fost o discutie care a fost inceputa cu o cearta -bataie -scandal etc.?
nu veti gasi raspunsuri decat in viata de cuplu, si in interiorul dvs,
o familie se pastreaza in limitele comunicarii..daca dvs sustineti ca sunteti o fire inchisa, si care nu socializeaza mai deloc atunci e clar ca trebuie sa va corectati dvs, caci chiar daca veti ajunge la un divort, problemele de comunicare se vor naste mereu, daca aveti nevoie de mai multe sfaturi, sau adrese ale unor psihologi in probleme matrimoniale va stau la dispozitie, ma puteti contacta si va voi trimite adresele unor prieteni specializati in acest tip de probleme, caci daca ati afirmat ca nu doriti sa va pierdeti familia -inseamna ca va dati si singuri ca ceva nu merge.
Va doresc numai bine,