avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dupa ce am ridicat dosarul de la Registrul Comertului ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dupa ce am ridicat dosarul de la Registrul Comertului ce fac?

Am infiintat un SRL, sunt fondator unic si adminisrator, platitor TVA. Am ridicat de la reg comertului Certificatul de inregistrare, certificat constatator si ink o foaie in care zice k sunt ondator si administrator. Am sediul social si pct. de lucru in acelasi loc, o camera facuta prin contract de comodat. Ce trebuie sa fac akm inafara sa ma duc la un contabil
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 01:30, 17 Ianuarie 2010
Cel mai important este sa aveti cat mai multe idei care sa va dezvolte afacerea.

Sa va gasiti un contabil este foarte important si nu trebuie sa o lasati la sfarsit. De la acesta veti afla ce registre va trebuie, precum si alte documente specifice in functie de obiectul de activitate si de statutul fiscal.

Puteti primi raspunsuri si aici, dar trebuie sa dati mai multe amanunte. De exemplu: sunteti platitor de impozit pe profit sau microintreprindere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
Iulian MANEA, Contabil
platitor de impozit pe profit. desfasor activitati de domeniul IT, web design, hosting......depanari hrdware/software
:offtopic:

Am vazut ca ati deschis acest topic si pe alta categorie a forumului: pe "Discutii financiare si contabile" -> "Contabilitate in general". Nu aveti nimic de castigat pentru ca pe acest forum topicurile dublate se sterg.

Cititi regulamentul.
kmutu_no1 a scris:

platitor de impozit pe profit. [...]


De la Administratia Financiara de care apartineti trebuie sa cumparati registrul unic de control (pe acesta il cumpara toti agentii economici) si registrul de evidenta fiscala (specific pentru platitorii de impozit pe profit).

Uitasem; ca platitor de TVA trebuie sa luati de la Directia (judeteana) de Finante de care apartineti si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA.

kmutu_no1 a scris:

[...] desfasor activitati de domeniul IT, web design, hosting......depanari hrdware/software


Registrele necesare pentru evidenta contabila le veti stabili impreuna cu contabilul/contabila dvs. in functie de mai multe aspecte: prin programul dansului/dansei de contabilitate va tine si contabilitatea primara sau va face doar inchiderile lunare?

Alte discuții în legătură

Sfaturi contabile MARIA_c MARIA_c Buna ziua Am si eu nevoie de sfatul permanent al unui contabil in legatura cu tot ce inseamna ce face un contabil la o societate. Am un salon de cosmetica ... (vezi toată discuția)
Contabilitate labuta labuta Daca imi deschid o firma de prestari servicii si pentru inceput nu o sa am activitate pana la primul contract am nevoie de acte contabile sau nu, eventual la ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)