avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă am fost condamnat la 1 an și 6 luni cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă am fost condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare pentru ...

Dacă am fost condamnat la 1 an și 6 luni cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolui mi se anulează și permisul deconducere??? În Hotarea Judecătorească primita acasă nu scrie de permis.
Buna ziua,

Conform prevederilor legale in caz de suspendare a executarii pedepsei sub supraveghere pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 336 cp se dispune anularea permisului de conducere.
Urmeaza sa fiti incunostintat despre luarea aceastei masuri de catre politie.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
Mihail Croitoru, Avocat
Multumesc

Mihail Croitoru a scris:

Buna ziua,

Conform prevederilor legale in caz de suspendare a executarii pedepsei sub supraveghere pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 336 cp se dispune anularea permisului de conducere.
Urmeaza sa fiti incunostintat despre luarea aceastei masuri de catre politie.

Da, se anuleaza. Puteti sustine examen pentru un nou permis de conducere dupa 1 an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis de conducere antoaneta12 antoaneta12 Buna ziua, Hotarare penala ramasa definitiva prin neapelare: În baza art. 485 alin. 1 lit. a C.p.p. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea ... Myon65 Myon65 Bună ziua. Am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)