In octombrie 2017 a decedat mama mea naturala, cu care nu am avut relatii apropiate datorita faptului ca in urma divortului de tatal meu, a renuntat la mine.
In ianuarie 2021 am primit din partea unui cabinet notarial, invitatie la deschiderea succesiunii, initiata de fratele meu vitreg (nascut de catre mama mea dupa divort).
Problema este ca fratele vitreg mi-a solicitat sa renunt la dreptul meu, motivand ca eu nu am existat in viata lui si a mamei comune si ca nu considera corect ca si eu sa am dreptul la vreun bun dupa moartea acesteia.
Am solicitat cabinetului notarial sa suspende procedura de dezbatere a succesiunii, urmand a ma adresa instantei de judecata.
In urma cercetarilor mele, am gasit rude directe ale mamei care mi-au pus la dispozitie mai multe inscrisuri din care rezulta ca mama mea a detinut mai multe bunuri care nu se regasesc in dezbaterea succesorala deschisa de fratele vitreg.
Avand in vedere ca mama a murit in 2017 si dezbaterea a demarat in 2021, cum pot sa ma asigur ca nu au fost instrainate ilegal bunurile ei?
Buna ziua, pentru a afla cine detine dreptul de proprietate asupra bunurilor mamei in prezent, daca aceste bunuri sunt imobile (teren/constructii) trebuie sa va adresati, OCPI cu solicitarea de a vi se elibera un extras de carte funciara in cuprinsul caruia veti vedea persoana care detine in proprietate bunurile si in baza carui titlu. Daca este vorba despre bunuri mobile, nu pre aveti cum sa aflati dat fiind faptul ca intrainarea cu titlu oneros (vanzare) se poate face printr-un inscris intre parti care nu se inregistreaza la vreo autoritate publica.
...cum pot verifica daca existau la data decesului mamei mele, conturi bancare pe numele ei si cum pot bloca accesul la acele conturi pana la clarificare succesiunii?!