Buna ziua. As avea si eu nevoie de un raspuns de la un profesionist daca se poate. Pe scurt, acum apoximativ o saptamana am fost depistat baut la volan cu o alcoolemie de 0.73 in aerul expirat, test facut pe loc. Dupa care am fost condus la spital pentru prelevare de monstre biologice, mi s-au luat 2 fiole de sange(o singura data) si apoi politistul mi-a spus ca ar trebui sa mai asteptam o ora sa o luam si pe a 2-a, eram destul de ametit si obosit pentru ca vesisem de la munca ( treaz, de baut am baut dupa) si l-am intrebat pe domnul agent daca are vreun rost sa mai asteptam si pentru a 2-a, la care dansul mi-a raspuns ca la alcolemia mea nu mai e nevoie se a 2-a. Atunci am zis sa nu mai asteptam daca nu mai e nevoie..si mi-a zis sa declar pe proprie raspundere ( nu am semnat nimic) ca nu mai doresc sa asteptam (nestiint legea, si nemaiavand probleme pana acum), am zis ca el. Acum intebarea mea e si sunt foarte speriat,pot fi incadrat si la art 337 pentru asta ? (Am mai intrebat cateva persoane) Mentionez ca am fost foarte cooperant, nu am refuzat etilotest, nu am rezufuzat probe biologice, nimic. Va rog mult la un raspuns daca se poate. Nu ma acuzati, imi regret greseala in fiecare milisecunda, dar as aveaa mare nevoie de un raspuns ! Va multumesc anticipat !
Fapta de a refuza recoltarea celei de-a doua mostre biologice de sânge nu întrunește elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 337 C. penal, singurul efect al refuzului celei de-a doua probe de sânge este acela că nu va mai fi posibilă estimarea retroactivă a alcoolemiei, dar o sa fiti in continuare cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 336 alin. 1 C.penal.
Va multumesc mult pentru raspuns. Sunt oricum foarte speriat (prea tarziu) dar consider ca imi e de ajuns un dosar penal, nu aveam nevoie de al 2-lea. Inca o data va multumesc !
Vad ca sunteti un avocat stie cu adevarat ce vorbeste...as mai avea o intrebare daca nu vi se pare ca sunt prea indraznet..care este perioada maxima pe care mi se poate anula permisul de conducere avand in vedere ca il aveam doar de 3 luni ? Nu am avut daune, nici victime, Nu am antecedente penale, si nici macar nu ma aflam in interiorul masinii cand a venit echipajul, doar ca speriindu-ma am declarat tot..poate reusim cumva sa ma ma reprentati, am nevoie disperata de permis avand in vedere ca locuiesc la aprox 50 de km de locul de munca locul de munca. Pt un eventual raspuns va multumesc din nou.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza, asta presupune ca trebuie sa sustineti examen pentru un nou permis.
ART. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
.....................
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Cum procedez ?
Karembeu88
Buna dimineața am fost prins cu 1.20 in fiola .. am refuzat probele biologice deoarece ma m speriat nu am mai avut de a face cu politia rutieră de 5 ani de ... (vezi toată discuția)