avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un pfa poate deveni asociat intr-un srl?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un pfa poate deveni asociat intr-un srl?

Buna ziua
Am urmatoarea speta: detin un srl nou infiintat iar un prieten detine un pfa cu bunuri in patrimoniu. Acest pfa poate deveni asociat cu srl-ul si sa aduca aport la capitalul social al srl-ului toate bunurile? Daca da, unde se poate face acest lucru? La ce institutie?
Cu stima
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:35, 10 Septembrie 2021
Nu se poate.

Adrian ALBU a scris:

Nu se poate.

Si cum pot sa aduc bunurile din pfa in srl? Ce trebuie sa fac?
Se va lichida PFA-ul și bunurile se pot aduce ca aport în natură la SRL, majorându-se capitalul social cu valoarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport in natura la capitalul social Elena266 Elena266 Buna ziua, as vrea sa-mi desfiintez PFA-ul si sa infiintez o firma As dori sa stiu daca licenta de taxi pe care o detin poate fi mutata pe firma si daca ramane ... (vezi toată discuția)
Se poate executa silit capitalul social in natura al unui asociat intr-un srl, mai exact un imobil? quattro quattro Se poate executa silit capitalul social in natura al unui asociat intr-un srl, mai exact un imobil? Imobilul este detinut in copropietate sot/sotie si este ... (vezi toată discuția)
Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)