Buna ziua.Am o speta cam complicata.Mai exact bunicii mei paterni au un loc cumparat la cimitir, cu chitanta.Bunicii mei paterni sunt ambii la a doua casatorie.Bunica mea are din prima casatorie 2 copii, bunicul din prima casatorie un copil.Din a doua casatorie il au pe tatal meu, care a fost ingropat in acelasi loc.In calitate de nepoata si fratele meu in calitate de nepot ce cota parte ne revine din locul de la cimitir .Va multumesc anticipat.
Mai intai a murit bunicul patern, apoi bunica paterna.Din prima casatorie a bunicii paterne mai traiesc un singur fiu, celalalt fiu a decedat si are 3 copii.Bunicul patern are un fiu din prima casatorie care traieste, are copiii.
Dupa bunicul patern tatal dvs mosteneste 1/2 din 3/4 din 1/2 adica 3/16.
Dupa bunica dvs tatal dvs mosteneste 1/3 din 5/8 adica 5/24.
In total dupa tatal dvs raman de mostenit 19/48.
Daca la data decesului tatal dvs era necasatorit, dvs si sora (presupunand ca sunteti singurii copii) mosteniti intreaga cota de 19/48. (deci 19/96 dvs si 19/96 sora) Daca la data decesului tatal era casatorit, sotia mosteneste 1/4 din 19/48, adica 19/192 iar dvs impreuna cu sora mosteniti impreuna restul de 3/4 din 19/48 adica 57/192. (deci 57/384 dvs si 57/384 sora).
Succesiune
olympya
Buna ziua.Ma numesc Olimpia si am o problema in legatura cu o mostenire.Bunicii mei au o casa si 2 copii.Bunicul a murit in urma cu 3 ani.Succesiunea nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
florisandu2003
Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, ... (vezi toată discuția)