avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Divulgare nume copil infectat. Are cadrul didactic ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Divulgare nume copil infectat. Are cadrul didactic dreptul sa anunte la clasa numele copilului ...

Are cadrul didactic dreptul sa anunte la clasa numele copilului infectat cu Covid 19 fara sa ceara acordul părintelui? Noua ca si parinti ne-a cerut sa nu anuntam nimic ca sa nu se creeze panica si a spus ca va anunta dumneaei ca se va trece in online, dar cand a anuntat a spus clar: pentru ca eleva ( numele copilului ) a fost confirmata cu Covid 19, vor trece 2 săptămâni în online ( discutie demarata pe grupul clasei - whatsapp). Dupa acest episod a urmat o adevărată "tragedie": a facut sedinta cu parintii in care s-a discutat despre cazul familiei noastre si tot se vaieta ca din cauza copilului meu a trebuit sa treaca dansa in online. Citez: " am fost la scoala si toate clasele erau prezente, numai noi nu. Si asta pentru ca avem cazul eleveu X la clasa. M-am simtit asa prost ca trebuie sa trec in online si astii sa fie fizic la scoala."
Este normala aceasta atitudine?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
gabrielle_24, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:45, 10 Septembrie 2021
Puteti sesiza conducerea școlii,inspectoratul școlar,CNCD,făcută plângere la autoritatea pt GDPR etc.De la toate aceste instituții o sa primească o sancțiune se pot chiar solicită dsunebmorale intr un proces civil.Depinde de dvs cat de departe vreți să mergeți...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are cadrul didactic dreptul sa anunte la clasa numele copilului ... gabrielle_24 gabrielle_24 Are cadrul didactic dreptul sa anunte la clasa numele copilului infectat cu Covid 19 fara sa ceara acordul părintelui? Noua ca si parinti ne-a cerut sa nu ... (vezi toată discuția)
Scolile au obligatia sa informeze parintii asupra cazurilor de covid-19? IUBONI IUBONI Buna dimineata. Stie cineva sa-mi spuna daca scolile au obligatia sa informeze parintii despre situatia epidemiologica (legata de Covid-19 sau alte boli ... (vezi toată discuția)
Cazuri covid in scoala/clasa trimise tacit in online - ce se ... andreiSRR andreiSRR Cazuri COVID in scoala/clasa trimise tacit in online - ce se poate face? Printr-o discutie tangentiala am ajuns sa aflu ca la copilul meu in clasa deja erau ... (vezi toată discuția)