avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara! Am avut o casnicie care a durat 8 ani ai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara! Am avut o casnicie care a durat 8 ani ai jumatate, ...

Buna seara!

Am avut o casnicie care a durat 8 ani ai jumatate, din care a rezultat un baietel, minorul avand acum 8 ani si jumatate. Suntem divortati de doi ani, iar in urma divortului instanta a decis stabilirea domiciliului minorului la adresa mamei (adresa mea), a stabilit program de vizita pentru tatal minorului, weekendurile 1 si 3 ale lunii copilul merge la tata, il obliga pe tata la plata pensiei de intretinere reprezentand 25% din salariul net realizat incepand cu data inaintarii cererii de divort, 30.05.2019. Divortul s-a incheiat pe data de 01.04.2020. Acesta plteste pensia copilului cand si cat vrea si nociodata la timp, ajungand sa aiba o restanta considerabila (17 luni cumulate). Nu respecta programul de vizita stabilit de instanta, iar atitudinea lui fata de mine lasa de dorit, tinand cont de faptul ca nu s-a facut inca partajul, neavand momentan posibilitate, el locuieste in apartamentul dobandit pe parcursul casniciei prin credit ipotecar(rate pe care le platesc tot eu deoarece creditul este pe numele meu, el fiind garant in contractul de ipoteca (refuza sa plateasca ratele motivand prin faptul ca eu sunt titular de contract si sunt buna de plata), iar eu si minorul locuim cu chirie. Fostul sot refuza sa plateasca minorului lunile restante, refuza sa plateasca ratele casei, dar are pretentia ca eu sa renunt la drepturile mele si ale copilului si sa ii cedez casa spunand ca oricum ii ramane copilului. Pe mine nu ma intereseaza ca ii ramane copilului casa peste 30-40 ani, ci faptul ca eu platesc ratele unei case de care minorul beneficieaza doua weekenduri pe luna, bani pe care i-as putea investi in viitorul copilului. As vrea sa stiu daca un avocat din oficiu m-ar putea ajuta sa castig procesul de chemare in judecata pentru pensia de intretinere si partajul in conditiile mai sus mentionate, sau am nevoie de un avocat angajat si care ar fi costurile...

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 14 Septembrie 2021
apelati la executor pt pensie.
De ce ati plecat doamna din casa ca sa platiti chirie ?
Bani de sulta aveti daca vreti sa ramaneti cu casa ?
Nu am mentionat faptul ca fostul sot este un om violent, fapt pentru care, in data de 13.03.2019 am depus o plangere la sectia de politie din orasul in care am locuit impreuna (unde lucreaza si fratele lui), la care am atasat si certificat medico-legal. In acesti trei ani am fost chemata de trei ori pentru a da declatatie, iar saptamana aceasta am primit citatie de la Judecatoria Cornetu, obiectul dosarului fiind "Confirmare renuntare urmarire penala".
In ceea ce priveste sulta compensatorie nu am un raspuns, dar sper ca instanta sa ia in considerare cei trei ani in care eu am platit ratele casei, iar el a stat in casa, refuzand sa contribuie la platile lunare.

Multumesc!
gi-jane2 a scris:

apelati la executor pt pensie.
De ce ati plecat doamna din casa ca sa platiti chirie ?
Bani de sulta aveti daca vreti sa ramaneti cu casa ?

Mi-e ciuda ca aveati posibilitatea sa cereti emiterea unui ordin de restrictie si protectie si sa plece el, nu dvs!
apelati la executor pt pensie si din ce recuperati, platiti onorariul avocatului. Sa nu fie exegerat de mare, ca se poate sa nu castigati partajul cum cereti sau si daca castigati si vi se cuvin cheltuieli de judecata, se poate sa va mai taie instanta daca onorariul e f mare.
cereti in instanta si ajutor pub;ic judiciar pt plata in rate a taxei de timbru.
Iar la partaj cereti sa vi se atribuie casa, creditul si sa ii dati sulta calculati dvs cat.

in ce priveste plangerea penala, pacat ca in realitate astfel de batausi sunt incurajati de aceste renuntari la urmaririle penale, clasari etc, nu sunt pedepsiti asa cum merita si pt ca stiu ca faptele lor nu au urmari, de aia isi permit sa bata o femeie.
La fel se intampla si cu plangerile penale privind abandonul de familie, nu intereseaza pe nimeni ca un parinte nu plateste pensie pt copilul lui.

faceti un drum la banca si vedeti daca puteti prelua creditul in acte, asta daca el e codebitor

Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj masina si teren ContSters310063 ContSters310063 voi ajunge la divort, cu copil minor dupa 10 ani de casnicie. sotul doreste partaj pt auto si teren. se platesc in continuare rate. cum sa procedez pentru un ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie si partaj dupa divort mama22 mama22 1. am divortat in anul 2010 in urma divortului copilul mi-a fost incredintat cu hotarare definitiva si irevocabila tatal urmand a-mi plati o pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Partaj daria_ramona2006 daria_ramona2006 Vreau sa introduc actiunea de partaj si as dori sa stiu cum se va imparti casa daca in urma actiunii de divort minora de 4 ani mi-a fost incredintata? (vezi toată discuția)