avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... PROCURA ESTE VALABILA SI PENTRU CAZIER ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

PROCURA ESTE VALABILA SI PENTRU CAZIER JUDICIAR????????????

BUNA SEARA!MA AFLU IN STRAINATATE SI AS VREA SA MA INSCRIU ANUL ACESTA LA INM,PROBLEMA ESTE DACA POT FACE O PROCURA TATALUI MEU PENTRU A SE OCUPA DE ACTE SI PENTRU DOSARUL DE INSCRIERE LA INM,DEOARECE EU AM DREPTUL LA CONCEDIU DE 45 DE ZILE ANUAL,LUCREZ IN ISRAEL CU CONTRACT DE MUNCA,SI MA GANDEAM CA IN CAZUL IN CARE NU I-AU ACEST CONCURS SA IMI POT PASTRA LOCUL DE MUNCA AICI CA O ALTERNATIVA.STIE CINEVA SE POATE FACE CAZIERUL JUDICIAR SI DE ALTA PERSOANA?IN CAZUL MEU SA II FAC O PROCURA TATALUI MEU?????????ESTE FOARTE ESENTIAL,PENTRU CA AM VAZUT DE LA INSCRIERE LA INM SI PANA LA REZULTATELE AFISATE LA CONCURS ESTE UN TERMEN CAM DE 2 LUNI,ADICA 60 DE ZILE SI NU MA INCADREZ IN ACST TERMEN,NUMAI SA RENUNT LA CONTRACT SI SA MA INTORC ACASA DEFINITIV!!!!!!!!!!!VA MULTUMESC MULT!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: mihaelamiki99 , utilizator 20:52, 10 Ianuarie 2010
Buna seara.
Da se poate conform Leg.290/2004 cu ultimele modificari.
Art.21 alin.(6)
(6) Certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita si prin imputernicitii acestora, conform procedurilor legale in vigoare, dupa cum urmeaza:
a) in tara, numai pe baza unei procuri autentificate de catre un notar public;
b) in strainatate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori de catre un notar, cu respectarea cerintelor legalizarii actelor oficiale straine. Pentru statele care au aderat la Conventia de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient sa fie aplicata apostila.
(7) Continutul procurii trebuie formulat in termeni clari, din care sa rezulte persoana care a fost mandatata, scopul si durata mandatului.

Succes !
Cu respect,Alexa...
MULTUMESC FRUMOS!MAI AM TOTUSI O NELAMURIRE!!!!!!SE FACE DOAR O SINGURA PROCURA DOAR PENTRU CAZIERUL JUDICIAR SI ALTA PROCURA PENTRU CAZIERUL FISCAL??????????PENTRU CA AM INTELES ACESTEA IMI TREBUIESC ATASATE LA DOSAR PENTRU INSCRIEREA LA CONCURS!CREDETI CA E DE AJUNS ACEASTA PROCURA SI SA IMI DUCA DOSARUL LA SEDIUL INM??????PENTRU CAAS VREA SA VIN ACASA INAINTE CU O ZI DE EXAMEN CA SA MA POT INCADRA IN CELE 45 DE ZILE DE CONCEDIU!!!!!!!VA MULTUMESC MULT!!!!!!!!!
:offtopic: Nu scrieti mesaje cu majuscule este obositor si totodata agresiv,va rog.
Da ,pentru fiecare act de la o institutie a statului trebuie facuta procura separata in care trebuie trecuta persoana mandatata si scopul .
Trebuie sa sunati la INM sa va spuna daca pentru depunerea dosarului poate tatal dvs.a complecta cererea de inscriere ,eu cred ca si acolo i-ar trebui procura.
Cu respect,Alexa...
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
ALEXANDRA TAN , Consilier juridic
scuze!mii de scuze!!!!!!eu invatata ca pe aici,adica scriu numai cu majuscule mari......ai dreptate!mersi mult pentru raspunsuri,si am sa incerc sa sun la inm,sa vad daca pot sa il deleg pe taica-meu sa se ocupe de depunerea dosarului!o seara buna!si inca odata nu am vrut sa te supar!!!!
Vedeti ca dosarul se depune la parchet sau la judecatorie ( depinde unde doriti). Mai bine sunati acolo la resurse umane, in Constanta unde am depus eu anul trecut erau niste fete foarte dragute.

Alte discuții în legătură

Unde depun cererea de inscriere la concursul de admitere la inm? AnnaD AnnaD Buna ziua, Indraznesc sa va deranjez cu o problema a carei rezolvare nu o gasesc, legata de concursul de admitere la INM perioada 25 iunie-24 septembrie ... (vezi toată discuția)
Sng si inm ContSters89182 ContSters89182 Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)
Eliberare cazier petroniki petroniki Buna seara!Daca cineva din Italia trimite o procura tatalui,aceste ii poate elibera cazierul judiciar? Va multumesc! (vezi toată discuția)