avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua va rog frumos pentru a ma ajuta cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua va rog frumos pentru a ma ajuta cu o informație am ...

Buna ziua va rog frumos pentru a ma ajuta cu o informație am un spatiu comercial constructie nu destinatie vreau sa momtez o usa afara unde este un geam practic se da jos cateva randuri de caramida nu afecteaza structura sau centura blocului am nevoie de aprobare sau proiect pentru asta ??
Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:58, 12 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va face un binevoitor o reclamatie si va lipiti de 1.000 lei amenda
(amenda poate fi intre 1.000 si 100.000 lei).
Legal, va trebuie autorizatie de construire.
Va mulțumesc mult pentru timpul acordat si răspuns
Care ar fi ce-a mai rapida modalitate legala pentru a construi acesta usa la spatiu comercial
Si cum pot proceda
Va mulțumesc mult

trandafir2 a scris:

Va face un binevoitor o reclamatie si va lipiti de 1.000 lei amenda
(amenda poate fi intre 1.000 si 100.000 lei).
Legal, va trebuie autorizatie de construire.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se urmeaza o procedura clasica , dar locala , de autorizare. Luati legatura cu un proiectant de la dvs din urbe.
Nu intamplator am scris "locala", pentru ca fiecare loc cu cutumele lui, ,,,legea fiind aceeasi, se intelege. Succes,
Va multumesc din suflet dar daca as face fara autorizatie si sa primesc 1000 lei amenda as fi avantajos ca proiectul dureaza mult si e scump am auzit peste 1000 € pentru o amarata de usa nu exista alta modalitate oare ?
Va multumesc din suflet va rog sa ma scuzati pentru acesta întrebare doamne ajuta mulțumesc încă odata sănătate va doresc

trandafir2 a scris:

Se urmeaza o procedura clasica , dar locala , de autorizare. Luati legatura cu un proiectant de la dvs din urbe.
Nu intamplator am scris "locala", pentru ca fiecare loc cu cutumele lui, ,,,legea fiind aceeasi, se intelege. Succes,

Nu e vorba doar de primit amenda, ci este vorba si de masuri complementare amenzii, adica intrarea in legalitate sau desfiintarea lucrarii ilegale, ceea ce va costa in final mai mult, si in anumite situatii se transforma si in infractiune.
Daca ar fi vorba doar de plata unei amenzii de 1000 lei, va dati seama ca toata lumea ar plati amenda si ar modifica fara autorizatie, dar nu este chiar asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate / finalizare lucrari apartament Thealespike Thealespike Am achizitionat un apartament in sectorul 1 in 2022 decembrie, pe care am inceput sa-l renovez, respectiv am facut mici modificari nestructurale (mutat o usa, ... (vezi toată discuția)
Demolare perete din cărămidă dintr-un spatiu comercial daniel26101980 daniel26101980 Detin un spatiu comercial situat la parterul unui bloc, cu regim de P+3, anul construirii 1983. Blocul este construit din caramida cu goluri si din stalpi/ ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)