Am achizitionat un apartament in sectorul 1 in 2022 decembrie, pe care am inceput sa-l renovez, respectiv am facut mici modificari nestructurale (mutat o usa, desfacut un parapet la geam), toate astea in pereti de BCA/caramida. (garantat nestructurali, sunt in domeniu, stiam ce faceam dpdv constructii)
Sunt aproape de terminarea lucrarilor, iar vecina de dedesubt binevoitoare, mi-a facut plangere la politie si au venit domnii de la locala (disciplina in constructii) si mi-au oprit lucrarile (care nu mai sunt de constructii de mult, mai am de varuit si pus parchetul, respectiv sunt lucrari de renovare care nu se autorizeaza conform lege 50).
Eu vreau sa-mi termin apartamentul si sa ma mut. Politistii de la locala erau foarte zelosi si au zis sub nicio forma sa nu continui lucrarile. Eu oricum vreau sa fac procesul de intrare in legalitate, doar ca va dura 6 luni, 6 luni pe care nu mi le mai doresc sa le astept fara sa ma mut.
Cum sa procedez?
Continuati lucrarile (din moment ce nu sunt lucrari ce necesita autorizatie de constructie), daca erati in neregula va amendau prin PV de contraventie.
modificari neautorizate care au dus la vizita politia locala care au dus la amenda si oprirea lucrarilor si obligativitatea intrarii in legalitate cu modificarile in compartimentarea apartamentului.
Am proces verbal de control la prima vizita (prima oara erau doar muncitorii in spatiu) , dup-aceea am fost invitati sa facem o vizita la spatiu impreuna cu poltitia ca sa constatam toate diferentele si sa prezentam documentele iar la a adoua vizita este tot proces verbal de control.
Dansii ne-au zis ca urmeaza sa primim amenda din partea primariei S1.