avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrare in legalitate / finalizare lucrari apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrare in legalitate / finalizare lucrari apartament

Am achizitionat un apartament in sectorul 1 in 2022 decembrie, pe care am inceput sa-l renovez, respectiv am facut mici modificari nestructurale (mutat o usa, desfacut un parapet la geam), toate astea in pereti de BCA/caramida. (garantat nestructurali, sunt in domeniu, stiam ce faceam dpdv constructii)
Sunt aproape de terminarea lucrarilor, iar vecina de dedesubt binevoitoare, mi-a facut plangere la politie si au venit domnii de la locala (disciplina in constructii) si mi-au oprit lucrarile (care nu mai sunt de constructii de mult, mai am de varuit si pus parchetul, respectiv sunt lucrari de renovare care nu se autorizeaza conform lege 50).
Eu vreau sa-mi termin apartamentul si sa ma mut. Politistii de la locala erau foarte zelosi si au zis sub nicio forma sa nu continui lucrarile. Eu oricum vreau sa fac procesul de intrare in legalitate, doar ca va dura 6 luni, 6 luni pe care nu mi le mai doresc sa le astept fara sa ma mut.
Cum sa procedez?
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2023
Thealespike, utilizator
Cel mai recent răspuns: Thealespike , utilizator 14:51, 11 Mai 2023
Continuati lucrarile (din moment ce nu sunt lucrari ce necesita autorizatie de constructie), daca erati in neregula va amendau prin PV de contraventie.
Eu oricum vreau sa fac procesul de intrare in legalitate,

Ce intelegeti prin proces de intrare in legalitate???
Adica pana acum ,va aflati in afara legalitatii?
modificari neautorizate care au dus la vizita politia locala care au dus la amenda si oprirea lucrarilor si obligativitatea intrarii in legalitate cu modificarile in compartimentarea apartamentului.
Am proces verbal de control la prima vizita (prima oara erau doar muncitorii in spatiu) , dup-aceea am fost invitati sa facem o vizita la spatiu impreuna cu poltitia ca sa constatam toate diferentele si sa prezentam documentele iar la a adoua vizita este tot proces verbal de control.

Dansii ne-au zis ca urmeaza sa primim amenda din partea primariei S1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare poziție ușă la balcon autorizat, parter. bună ziua! am cumpărat acum 2 ani un apartament la parter, ... Dia42 Dia42 Bună ziua! Am cumpărat acum 2 ani un apartament la parter, cu balcon pentru care am autorizație. Vreau să schimb ușa de pe latura Vestică, unde este un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem urmatoarea situatie: am cumparat un apartament ... Monalisa13 Monalisa13 Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu o camera in bloc vechi. Acesta este despartit de balcon de un parapet inalt de 80 cm ... (vezi toată discuția)
Demolare pereti despartitori la bloc fara autorizatie. Caramitru Caramitru \"Deoarece am fost sesizati asupra faptului ca ati executat lucrari de constructii in apartamentul , stituat la etajul, al blocului din ... va solicitam sa va ... (vezi toată discuția)