avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Am cumparat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament ...

Buna ziua!
Avem urmatoarea situatie:
Am cumparat un apartament cu o camera in bloc vechi. Acesta este despartit de balcon de un parapet inalt de 80 cm (balconul nu este in consola! este de tip logie, fiind inchis complet, la fila blocului si are latime de 62 cm) Am demolat acest parapet odata cu renovarea apartamentului, fara autorizatie. Acesta era construit partial din BCA (noi am crezut ca este tot asa) dar cand am inceput sa spargem am observat ca jumatate era din beton armat. Mentionez ca apartamentul este la etajul 4.
L-am demolat fara autorizatie, iar acum ne-am certat cu un vecin in varsta foarte deranjat de zgomotul din ultima luna de lucrari (mentionez ca am respectat mereu orele de liniste) cu care am incercat sa purtam o discutie civilizata dar fara niciun efect. Ne-a amenintat cu faptul ca el cheama politia, ca si el e fost om respectat in politie (a iesit la pensie de 40 de ani), ca cei care zugravesc lucreaza fara contract si ca ii platim la negru si asa mai departe.
Politia a venit la apartament cand acolo se afla doar baiatul care pune gresia si am vorbit telefonic cu cei doi ofiteri. M-au intrebat direct despre parapetul lipsa (mentionez ca domnul care a facut reclamatia era prieten cu fostul proprietar si se vizitau des, dar a intrat in apartament si la inceputul lucrarilor noastre cand am avut o problema cu instalatia sanitara). Politistii nu au lasat niciun fel de hartie despre vreo constatare, in schimb m-au intrebat la telefon daca am vreo poza cu apartamentul cand l-am cumparat si mi-au lasat un numar de telefon sa le trimit pozele pe whatsapp. Asa ceva eu nu am mai auzit in viata mea!
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Ce risc daca se sesizeaza ISC? Eu stiu ca trebuie platita amenda si facuta intrare in legalitate. Cat costa amenda?
Daca nu s-a facut nicio hartie scrisa acum, pot demara actele pt autorizatia de constructie?
Se poate demonstra in vreun fel ca apartamentul nu era asa atunci cand l-am cumparat? In actele de la notar nu exista niciun plan al apartametnului.
Multumesc
Chiar daca atunci cand ati facut actele la notar nu exista nici un plan al apartamentului, acesta exista la cartea funciara (releveul). Trebuie sa contactati un expert atestat MLPTL care sa determine daca a fost sau nu afectata structura de rezistenta a imobilului. In functie de rezultat se intocmeste un proiect care se inainteaza la primarie pentru obtinerea autorizatiei de construire. Procedura ese destul de anevoioasa. In plus, riscati o amenda substantiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare poziție ușă la balcon autorizat, parter. bună ziua! am cumpărat acum 2 ani un apartament la parter, ... Dia42 Dia42 Bună ziua! Am cumpărat acum 2 ani un apartament la parter, cu balcon pentru care am autorizație. Vreau să schimb ușa de pe latura Vestică, unde este un ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pentru a demola o debara din cărămida,a zidi un ... micutul1978 micutul1978 Buna ziua. Pentru a demola o debara din cărămida,a zidi un balcon cu BCA și de spart parapetul pana jos al unui geam de 86 cm pentru a face trecerea din ... (vezi toată discuția)