avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Registrul national al notarilor publici poate fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Registrul national al notarilor publici poate fi consultat de oricine?

Registrul national al notarilor publici poate fi consultat de oricine? Cum? Prin intermediul unui notar? Sau care este procedura?
De exemplu, vreau sa stiu daca cineva a facut o declaratie de acceptare a mostenirii. De la data decesului a trecut un an si jumatate dar nu s-a facut succesiunea.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 09:09, 13 Septembrie 2021
Registrele Naționale Notariale pot fi accesate numai de notarii publici.
Dvs ce calitate aveți fata de defunct?
Puteti accesa Registrele Nationale Notariale (in cazul dvs este vorba de RNNEOS -Registrul Național Notarial de Evidență a Opțiunilor Succesorale), atat prin intermediul unui notar public cat si direct, cata vreme justificati un interes (spre exemplu daca sunteti ruda de pana la gradul IV cu defunctul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!fiica mea trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunicul ... Aida2016 Aida2016 Buna seara!Fiica mea trebuie sa dezbata succesiunea dupa bunicul din partea tatalui(sotul meu ,mort inaintea socrului),alaturi de matusa(sora sotului ... (vezi toată discuția)
Înregistrare cerere de optiune succesorala pentru o persoana decedata Send Send Buna ziua. As dori sa stiu daca pot inregistra la notar cererea de optiune succesoarala in numele tatalui meu decedat care in timpul vietii nu si-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune refuzata de notari din cauza procurii si declaratiei de renuntare MirelaPrihot MirelaPrihot Buna ziua, Am si eu o situatie mai complicata daca se poate sa ma ajutati cu o indrumare pentru ca toti notarii cu care am vorbit ne spun ca avem actele ... (vezi toată discuția)