avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nud proprietar VS uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nud proprietar VS uzufruct viager

Buna ziua. Am cumpărat recent o proprietate unde eu sunt nudul proprietar iar părinții sunt uzufruct viager. Întrebarea mea este următoarea. Daca ai mei decid sa stea unde am cumpărat sau să închirieze, eu sunt obligat să părăsesc locuința? Eu nu cred că mă pot da afara fiind proprietarul, dar mai ști...

Mulțumesc!

Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2021
TudoracheAdrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 10:39, 15 Septembrie 2021
Pai, nu sunteti proprietarul, asta e si ideea, sunteti nud-proprietarul, tocmai pentru ca parintii detin uzufructul viager.
Viager - pe durata vietii iar uzufruct - "Uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane și de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanța."
Deci, parintii detin folosinta bunului, prin urmare, ei decid cine locuieste acolo si cine nu, si tot ei inchiriaza imobilul si incaseaza chiria.
Deci, da, pe durata vietii parintilor, puteti fi obligat oricand de acestia sa parasiti imobilul.
probabil ca ati cumparat cu banii lor, altfel nu inteleg de ce ati acceptat sa devina uzufructuari.
Da, cu banii lor. Nu mi am dat seama, nici nu știam ce să întreb. Am sa le propun sa le cumpăr partea, daca 6600 de euro. Nu înțeleg de ce mi ar face așa ceva din moment ce au o vila de aproape 300 mp pe Victoriei și încă un apt + o grămadă de bani in cont. Chiar așa, să pună mâna și pe asta....? Au zis că mi l iau mie, cadou de nunta.... Ce cadou mai e și asta, oameni buni?...

gi-jane2 a scris:

probabil ca ati cumparat cu banii lor, altfel nu inteleg de ce ati acceptat sa devina uzufructuari.


4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai e un cadou care va rămâne la decesul lor.
Probabil nu au încredere în dvs și nici in nora și se tem sa nu vindeți apartamentul.
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2021
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:( nu am cuvinte... Mulțumesc pentru răspuns. P.S. Nunta nu a mai avut loc, după 4 ani a fugit cu un pakistanez in Cipru pe care l-am lăsat și s-a luat cu un cipriot cu care a fugit în Londra... S-au căsătorit într-un final....dar "cadoul"... tot l-am "primit"...

raluk0207 a scris:

Pai e un cadou care va rămâne la decesul lor.
Probabil nu au încredere în dvs și nici in nora și se tem sa nu vindeți apartamentul.

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauza uzufruct viager octavh octavh Am si eu o problema: acum 6 ani parintii mei s-au mutat dintr-un apartament cu 2 camere intr-o garsoniera. Garsoniera a fost achizionata de catre mine, cu bani ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj imobil cu uzufruct viager ContSters426144 ContSters426144 Buna ziua! As avea si eu o intrebare..M-am casatorit in anul 2012, iar in anul 2013 fratele sotului l-a despagubit pe sotul meu si i-a dat suma de 41ooo de ... (vezi toată discuția)