avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului/ perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului/ perioada de proba

Buna ziua,

In cazul in care se schimba managerul la care raportez trebuie semnata o noua fisa a postului? De asemenea, daca voi semna va fi automat o noua perioada de proba?
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2021
justinsanero, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 15 Septembrie 2021
Nu trebuie semnata o noua fisa a postului daca se schimba managerul.

Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba, Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

Buna,

Totusi mi se cere sa semnez o fisa noua a postului. Chiar daca voi semna nu voi fi expus la o noua perioada de proba?

Multumesc pentru ajutor,

Cornel Vasile a scris:

Nu trebuie semnata o noua fisa a postului daca se schimba managerul.

Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba, Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

Doar pentru motivul schimbarii managerului vi se solicita asa ceva?
Da, doar pentru acest motiv, fara schimbare de atributii. Pun aceasta intreaba doar sa stiu daca exista riscuri de care nu sunt constient.

Multumesc,

Cornel Vasile a scris:

Doar pentru motivul schimbarii managerului vi se solicita asa ceva?

MI se pare ceva iesit din comun, insa daca veti semna va trebui s-o cititi bine, iar ce nu va convine puteti refuza sau semna sub rezerva legalitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună, de aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Bună, De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot acest timp am fost și optometrist (executarea consultații pt ochelari) ,deși nu e în ... (vezi toată discuția)
Incetare contract - perioada noua proba DianaSonia DianaSonia Buna ziua, Conform codului muncii, Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara, doresc sa ma transfer pe un alt post in cadrul aceleiasi ... roxxanna roxxanna Buna seara, Doresc sa ma transfer pe un alt post in cadrul aceleiasi companii . Mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata. Am inteles ca mai nou ... (vezi toată discuția)