avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună, De aproximativ 2 ani sunt manager magazin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună, De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar ...

Bună,
De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot acest timp am fost și optometrist (executarea consultații pt ochelari) ,deși nu e în fisa mea de post. Deoarece am tot cerut companiei sa ma plătească și pt asta,dânșii au găsit diferite motive în timp. Am ales sa renunț la post de Manager magazin optica și sa accept postul de optometrist. Am primit actul adițional privind această schimbare, însă nu doresc sa semnez de teama de cauzele scrise:perioada de proba 3 luni. De ce ma pune în perioada proba,dacă eu fac consultații optometrice de aproximativ 2 ani ? Mi-e teama sa semnez din motivul acesta,sa nu ma dea afara de la job . Va rog frumos un raspuns,cum as putea fi sigura de asta...e legal cu perioada proba,dacă eu am demonstrat prin munca efectuata,nefiind pe fisa postului de Manager.

Dar dacă semnez, și în perioada de proba, găsește motive sa ma dea afara,pot reveni tot pe postul de Manager.

Va rog un răspuns și va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:20, 5 Decembrie 2023
Art. 32 C.mun.
(1) Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
....

Avand in vedere ca atributiile exercitate nu figurau in fisa postului , cam greu de gasit o cale de protectie in privinta noii perioade de proba...
Mulțumesc pt răspunsul dumneavoastră.
Dar dacă refuz sa semnez,ce se poate întâmpla? Pe ce funcție rămân? Sau ma pot concedia pt faptul ca nu semnez actul adițional?

mulțumesc frumos
Veti fi concediata ..daca postul de manager nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adițional cu perioada de proba?,deși am demonstrat ca sunt ... Mihaela Nuță Mihaela Nuță Act adițional cu perioada de proba?,deși am demonstrat ca sunt apta pt job pe noua funcție De aproximativ 2 ani sunt manager magazin optica, dar în tot ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a semna actul aditional dannys dannys In cazul in care un angajat refuza sa semneze un act aditional la contractul individual de munca ce este de facut si care este baza legala ? (vezi toată discuția)
Hg 1028/2006 GoriG GoriG Imi puteti spune cum se aplica art.13 ? Specialistul vederii , cel care face consultul, elibereaza prescriptie si executa ochelarul este Optometristul, nu ... (vezi toată discuția)