avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Eu cu sora mea avem 50-50 apartamentul din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Eu cu sora mea avem 50-50 apartamentul din tara in ...

Buna ziua! Eu cu sora mea avem 50-50 apartamentul din tara in care sta doar ea, eu sunt plecat din tara. Am avut discutii cu ea sa o despagubesc, daca vrea, si sa isi cumpere ceva mai micut si la randul meu sa vand apartamentul printr-o agentie sau sa ma despagubeasca daca vrea sa ramana acolo. Mie imi este indiferent. Eu cel mai probabil nu ma voi mai intoarce in tara (pe termen lung). Ea nu doreste sa faca nimic (nu are bani sa ma despagubeasca dar nici nu vrea sa se mute in alt apartament). Este vreun procedeu legal prin care sa o oblig sa faca vreuna din aceste lucruri? Cum ar trebui sa procedez? Mutumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:35, 14 Septembrie 2021
Da, discutati cu un avocat si cereti in instanta iesirea din indiviziune,
Acolo puteti cere apartamentul si despagubi sora ( se numeste sulta aceasta plata).
Va explica avocatul mai multe, mai ales daca nu ajungeti prea curand in tara
Sistarea starii de indiviziune cand una dintre parti se opune este cea a partajului in instanta, acolo unde sunt mai multe modalitati de partajare, inclusiv vanzarea de comun acord sau prin intermediul executorului judecatoresc.

Poate daca va vede hotarat sora dvs va decide in vreun fel in ceea ce priveste bunul imobil comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire buna ziua. in urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament ... GavDana GavDana Buna ziua. In urma cu 7 ani am mostenit jumatate dintr-un apartament cu 4 camere. De atunci in apartament a locuit doar matusa mea care a mostenit cealalta ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj bebelush1900 bebelush1900 Sora mea vrea sa divorteze dupa 40 de ani de casnicie :(. Ea si sotul au in comun un apartement de 3 camere vechi (dobindit in cursul casatoriei). Sotul ei ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor ContSters459745 ContSters459745 Povestea mea: tatal meu a decedat acum 6 ani si ne-a lasat mostenire mie si mamei mele o casa la tara,un apartament si o masina. Tatal meu mai are o fata ... (vezi toată discuția)