avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatal meu a cumparat un teren de 1000 m2 cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatal meu a cumparat un teren de 1000 m2 cu casa pe ...

Buna ziua!
Tatal meu a cumparat un teren de 1000 m2 cu casa pe el. (Pe acest teren se realiza accesul vecinilor catre locuinta lor). Atunci cand s-a facut cadastrul teremul a fost impartit in 3 (o parte cuprinde casa si curtea, drumul de servitute si gradina fiecare avand un numar cadastral diferit). Accesul la proprietate se face printr-un drum de acces neavand iesire la strada. De ce acesta este drum de acces pana la gardul proprietatii iar pe proprietatea este drum de servitute.
(Sunt ceva discutii si probleme cu vecinii care se cred stapanii a tot si a toate.)
Intrebarile mele sunt:
1.Care este diferenta dintre drumul de acces si drumul de servitute?
2. Ce drepturi are cel care se foloseste de drumul de servitute?
3. Drumul de servitute/acces au regim diferit de impozitare?
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Coproprietate si drum acces TumTim TumTim Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in deslusirea urmatoarei probleme.Avem un teren de 60 m2 in coproprietate cu 2 vecini,teren pe care il folosim toti 3 ca si cale ... (vezi toată discuția)
Blocare drum servitute sanyyos sanyyos Bunaziua tuturor si v-as fi recunoscator pentru un sfat in problema ce o am... va rog mult, as vrea sa evitam discutiile si comentariile de genul: \"rupe-i ... (vezi toată discuția)