avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietate si drum acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietate si drum acces

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati in deslusirea urmatoarei probleme.Avem un teren de 60 m2 in coproprietate cu 2 vecini,teren pe care il folosim toti 3 ca si cale de acces pe proprietatile noastre.
Vecinul care isi foloseste calea de acces catre gradina in lina decembrie si-a dezmembrat terenul in 2 parcele cu scopul de a vinde gradina si calea de acces din coproprietate,ceea ce a si facut.
Mentionez faptul ca si vecinul de langa acesta si-a dezmembrat gradina si-a vandut si el terenul acceluias cumparator,cu scopul de a construi 3 case pe aceste 2 terenuri unificate,calea de acces find de pe parcela noastra
detinuta in coproprietate.Terenul acesta apare in extrasul C.F. ca si "Teren Neinprejmuit"chiar daca a fost inprejmuit pana in decembrie 2018 cand la dezmembrat si chiar daca faptic si astazi are gard pe 2 parti din cele 4.
Va rog sa imi explicati urmatoarele :
- ce inseamna " teren inprejmuit" ? .
- cum sa ajuns sa se scrie aceasta mentiune in C.F. daca intodeauna a fost inprejmuit ?.
- noi nu suntem de acord cu ce vor ei sa faca ,putem legal sa ne opunem acestei decizi a lor dat find faptul ca deschiderea terenului de 60 m2 este doar de 4,3.
- tot odata mentionez faptul ca acestia au cale de acces pe trenurile lor din care au dezmembrat aceste 2 parcele de pe o alta strada.
- va rog sa imi mai spuneti daca se poate dezmembra un teren fara sa ii dea o cale de acces, si daca legal poate folosi parcela noastra detinuta in coproprietate.

Va Multumesc.
Cel mai recent răspuns: TumTim , utilizator 17:42, 11 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca a vandul, a dezmembrat si a dat cale de acces , acestea s-au facut doar din cota acelui proprietar.Nimeni nu se va atinge de dreptul dvs. de proprietate. ori de cota din drumul de acces. Mergeti cu actele la un cabinet de avocat si va lamuriti pe schite si pe acte, obtineti si un extras de informare de carte funciara actualizat cu privire la toate proprietatile invecinate cat si pt. terenul dvs. .
Va multumesc pentru raspuns. Dar tocmai asta e problema ca pe noul extras al celui de-al doilea vecin apare mentiunea ~teren neimprejmuit~ si nu are mentiune la sarcini de cale de acces/ drept de servitute. Terenul acesta nu are nicio deschidere la vreun drum. Cum e posibil asa ceva?
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
TumTim, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de acces - drept de servitute aure2009 aure2009 Buna. Am inca o intrebare. As dori sa vand o parcela din gradina. Pana aici totul e in regula dar nu am acces decat pe un drum facut de catre vecinul meu, drum ... (vezi toată discuția)
Lãþime drum de servitute pauldrv pauldrv Bună ziua, Deţin un teren de 3800 mp într-un sat de deal din jud. Prahova. Fiind lung, îngust şi înclinat, m-am gândit să-l dezmembrez în trei ... (vezi toată discuția)
Acces pe drum privat pentru neriverani asnat asnat Buna seara. Poate cineva sa cumpere o parcela plus parte din drum privat si abuzand de acest drept sa isi atribuie acces de pe tot drumul privat dar partea ... (vezi toată discuția)