avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Obligatia de a achita taxa de habitat pentru Zona ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Obligatia de a achita taxa de habitat pentru Zona Sector 2 Bucuresti.

Buna ziua!

As dori putin ajutor legat de interpretarea Hot 344/2019, referitor la obligatia de a achita taxa de habitat pentru Zona Sector 2 Bucuresti.
In speta, un SRL cu sediul social in sector 2 este obligata sa achite taxa de habitat, in conditiile in care mentiunea de la ORC arata ca la sediul social nu se desfasoara activitati.
In acest sens, administratia blocului unde isi are sediul societatea, precum si locatara de la adresa respectiva au declarat ca la adresa sediului nu se desfasoara activitati si nu sunt persoane suplimentare inregistrate la cota de intretinere.
Sustinerea DITL s-a bazat pe faptul ca SRL are inregistrat sediul social la adresa din Sector 2, insa, din ceea ce am citit, nu este suficienta doar inregistrarea de sediu social ci este necesara si desfasurarea unor activitati la sediu.
O contestatie la somatia de plata a DITL poate fi de succes, in conditiile in care societatea a declarat la ORC ca desfasoara activitati doar la terti, avand in motivare si declaratiile asociatiei de locatari si proprietarei imobilului?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Srl-ul ramane fara sediu social! basu basu Buna ziua, spatiul, apartamentul, in care sunt inregistrate cu sediu social doua SRL-uri declarate inactive de ANAF este executat. Ce trebuie facut, ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma- comert electronic- flori krompaczki krompaczki Buna ziua, Doresc sa infiintez o firma bazata pe comertul electronic cu plante si flori, de preferinta un SRL. In ultima vreme m-am tot informat legat de ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a refuzat avizul pt sediu social... someonedan someonedan Buna ziua. Revin cu o problema, chiar daca am mai discutat-o in topicul "Datorii la asociatia de proprietari !! Acord sediu valabil?". Nu mai repet problemele ... (vezi toată discuția)